V minulom týždni chytili policajti v Žilinskom kraji až 77 opitých vodičov


Foto: V minulom týždni chytili policajti v Žilinskom kraji až 77 opitých vodičov Foto: ilustračné

Žilinská polícia neustále venuje pozornosť dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Aj v 28. týždni tohto roka zaevidovali policajti na cestách až 77 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel:

  • 8 nafúkalo nad 1 promile
  • 23 vodičov nafúkalo pod 1 promile
  • 8 vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravné nehody
  • 1 vodič sa dychovej skúške odmietol podrobiť

Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, až u 37 z nich bola dychová skúška na alkohol pozitívna. Polícia v Žiline vybrala niekoľko prípadov z uplynulého týždňa, o ktorých informovala krajská hovorkyňa Jana Balogová.

Okres Žilina

V nedeľu 16. júla v skorých ranných hodinách spôsobil dopravnú nehodu v obci Ovčiarsko, okres Žilina 21 ročný vodič na vozidle Citroen C5. Vodič v dôsledku nevenovania pozornosti vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke zišiel mimo cestu vpravo a s vozidlom sa prevrátil na strechu. Dopravná nehoda si nevyžiadala žiadne zranenia. U vodiča policajti vykonali dychovú skúšku s výsledkom 0,73 mg/l alkohol v dychu, čo je v prepočte 1,52 promile.


Okres Tvrdošín

V sobotu 15. júla po polnoci zastavila policajná hliadka na miestnej komunikácii v obci Podbiel vozidlo Honda Civic. 21 ročná vodička sa pri kontrole podrobila dychovej skúške, pri ktorej jej bola nameraná hodnota alkoholu v dychu 0,75 mg/l, čo je v prepočte 1,56 promile.

Okres Dolný Kubín

V sobotu 15. júla po polnoci zastavila policajná hliadka medzi Dolným Kubínom a Oravskou Porubou vodiča vozidla Hyundai Accent. 22 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,68 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,42 promile.

V sobotu 15. júla v nočných hodinách zastavila policajná hliadka na miestnej komunikácii v obci Párnica vodiča vozidla Citroen Berlingo. 47 ročný vodič sa na výzvu hliadky podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,96 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,00 promile.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu