Už túto sobotu sa na Mariánskom námestí predstavia La3no Cubano a Bubnová show Rytmika - Drumstas


Foto: Už túto sobotu sa na Mariánskom námestí predstavia La3no Cubano a Bubnová show Rytmika - Drumstas Foto: ilustračné

Už túto sobotu 15. júla 2017 sa na Mariánskom námestí predstavia La3no Cubano a Bubnová show Rytmika - Drumstas. Ide o vystúpenia v rámci Žilinského kultúrneho leta 2017.

La3no Cubano

La3no Cubano je multižánrová slovenská kapela fungujúca od roku 2005. Spočiatku išlo o zoskupenie perkusionistov, hrajúcich rytmy z celého sveta - africké, latinsko-americké, arabské, cigánske, balkánske, drum&base či funky. Odtiaľ názov „world music“. Postupne sa k nim pridávali melodické nástroje (husle, klávesy, saxofón či basgitara) a vyprofilovala sa tak súčasná PLNOKRVNÁ zostava.


Bubnová show Rytmika - Drumstas

Telo je hudobný nástroj, ktorý sa dá sa vzdelávať v každom veku. Každý človek má rytmus (srdce, dych, chôdza, spánok, atď). Našimi aktivitami budíme prirodzený rytmus, ktorý je v každom z nás a následne ho rozvíjame. Dvere EBŠ Rytmika sú otvorené pre všetkých, ktorí chcú svoj rytmus rozvíjať a bubnovanie využívať profesionálne, rekreačne alebo to chcú iba skúsiť.

Bubnovanie rozvíja hudobné cítenie a zároveň podporuje komunikáciu, tvorivosť, sebavyjadrenie, sociálne cítenie… „Každý človek má rytmus“. Vznikli v roku 2003 a spájajú ľudí s hudbou prostredníctvom ich bubnovačiek, workshopov, kurzov a koncertov. Majú skúsenosti s vedením bubenícko-rytmických aktivít s viac ako 1 500 skupinami (cez 10 000 ľudí). Viedli workshopy aj vo Francúzsku, Nemecku, Rakúsku, Čechách a vo Fínsku.

Viac informácií nájdete na webe http://www.kulturneleto.eu/2017/aktualne/

 

Miesto: Mariánske námestie Žilina
Dátum: 15.07.2017 - 20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu