Výjazdy mestských policajtov za prvé letné dni: 6 výtržníkov, 4 opití a 1 slečna pod vplyvom drog


Foto: Výjazdy mestských policajtov za prvé letné dni: 6 výtržníkov, 4 opití a 1 slečna pod vplyvom drog Foto: ilustračné

Žilina - centrum

Oznamovateľ nahlásil v Sade SNP poškodzovanie verejnej kvetinovej výsadby dvomi slečnami. Hliadka na mieste našla dve slečny - Natáliu F. a Teréziu B., ktoré boli po poučení predvedené na Mestskú políciu, z dôvodu overenia ich totožnosti, nakoľko nedisponovali dokladmi. Následne s nimi policajti spísali zápisnicu a vystavili im písomné výzvy na ďalšie doriešenie.

Žilina - centrum

Hliadka Mestskej polície spozorovala na ulici Daniela Dlabača trojicu mladíkov, ktorí rozkopávali odpadkové koše. Ihneď ako si mladíci všimli hliadku, dali sa na útek. Mestským policajtom sa podarilo zadržať dvoch zo skupiny výtržníkov - Tomáša H. a Martina J. ktorí dostali blokovú pokutu.

Sídlisko Vlčince

Ďalším prípadom, ktorý riešili mestskí policajti, bolo preverenie hlásenia, že pri základnej škole na ulici Sv. Gorazda, na sídlisku Vlčince, leží neznáma osoba. Mestskí policajti našli na mieste mladistvého muža menom Peter Š., ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu. Muž sa následne podrobil dychovej skúške, ktorá to potvrdila. Mladíkovi bola privolaná posádka RZP, ktorej ošetrujúci lekár uviedol, že ho pozná, nakoľko k nemu bývajú časté výjazdy. Po ošetrení mladíka previezli domov k rodičom.


Žilina - centrum

Vodič SAD oznámil na bezplatnú linku 159, že na autobusovom nástupišti č. 23 sa nachádza dievča, ktoré je pravdepodobne pod vplyvom omamnej alebo psychotropnej látky. Mladá slečna javila známky značnej psychickej nerovnováhy, ktorá hraničila s nepríčetnosťou a dokonca mala sklony k sebapoškodzovaniu. Operačné stredisko Mestskej polície okamžite vyslalo hliadku, ktorá slečnu menom Klaudia C. upokojila a na nástupište bezodkladne privolala posádku RZP. Lekári zo záchrannej zdravotnej služby si slečnu prevzali na ošetrenie.

Žilina - centrum

Oznamovateľ z ulice Pivovarská oslovil hliadku Mestskej polície, nakoľko sa mu dvaja mladíci snažili dostať na balkón bytu. Mladíci reagovali na prítomnosť hliadky útekom a aj napriek viacerým výzvam sa naďalej snažili unikať. Mestským policajtom sa ich však napokon podarilo zadržať na ulici Horný Val. Mladíci menom Martin J. a Marek K. svoje konanie nevedeli vysvetliť, pričom už na prvý pohľad javili znaky opitosti. Obaja dostali blokované pokuty za priestupky proti verejnému poriadku a neuposlúchnutie výzvy verejného činiteľa.

Žilina - Závodie

Na bezplatnú linku Mestskej polície 159 nahlásil oznamovateľ ležiacu osobu na brehu rieky Rajčanka. Hliadka, ktorá bola na miesto vyslaná, našla ležiaceho muža, ktorým bol Vladimír F. z obce Hôrky. Muž bol zjavne pod vplyvom alkoholu ale bez zranení. Po zobudení mu mestskí policajti odporučili, aby sa odobral do miesta svojho bydliska.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu