Žilinskí Warriori sa už v nedeľu predstavia v Slovak Bowl III, súperom im budú Bratislava Monarchs


Foto: Žilinskí Warriori sa už v nedeľu predstavia v Slovak Bowl III, súperom im budú Bratislava Monarchs

Americkí futbalisti Žilina Warriors zakončia úspešnú sezónu tým najprestížnejším vyvrcholením Slovenskej futbalovej ligy - tretím ročníkom Slovak Bowlu. Už v nedeľu 9. júla 2017 nastúpia Warriors na Štadióne ŠKP Inter Dúbravka proti celku z hlavného mesta Bratislava Monarchs, ktorý sa od vzniku ligy v roku 2010 stal trikrát majstrom.

Pripomenieme, že Žilina Warriors sa dostali do Slovak Bowlu aj minulý rok, po zápase sa však radoval súper z Trnavy. Tohtoročný postup sa nerodil ľahko, Warriors vyhrali nad rytiermi z Nitry až v predĺžení celkovým výsledkom 21:18.

Warriors Win !!!

Posted by Žilina Warriors on 25. jún 2017


„Výhra sa nerodila ľahko. Súper sa poctivo pripravil a dokázal účinne eliminovať útok a prekvapiť obranu. Dlho sme hľadali recept ako zvrátiť priebeh zápasu a nakoniec sa nám to podarilo silou vôle, srdcom a bojovnosťou. O osude nakoniec rozhodla obrana, ktorá už v prvej akcii predlženia zastavila súpera a poslala tak do hry náš útok,“
uviedol Martin Bíleš, asistent trénera Žilina Warriors.

Žilinčania nie sú v roli favorita, napriek tomu sa o víťazstvo pobijú do posledných síl

Aj napriek tomu, že v uplynulej základnej časti prehrali Žilinčania s Monarchs vysoko 0:50, do zápasu nestrácajú odhodlanie. Špeciálny náboj finále totiž dokáže každého hráča vybičovať k maximálnemu výkonu a Warriors idú do Bratislavy s jediným cieľom.

„Podľa priebehu sezóny a aj výsledkov v Rakúskej lige je favoritom Monarchs, ale my ideme do zápasu zo vztýčenou hlavou a odhodlaním pobiť sa o čo najlepší výsledok a urobiť všetko pre zisk titulu. Pre každého hráča je finále vrcholom sezóny a urobí všetko preto aby podal najlepší výkon a to najlepšie čo v ňom je,“ popísal motiváciu Žilinčanov Bíleš.



Lákadlom bude rozhodne aj to, že o úvodný coin toss sa v tohtoročnom finále postarajú zlatí medailisti z OH Rio 2016 Ladislav a Peter Škantárovci. Na samotnom podujatí nebudú chýbať ani roztlieskavačky oboch celkov - Bratislava Monarchs Cheerleaders a Žilina Warriors Cheerleaders.

Na zápas bude do Bratislavy cestovať aj množstvo fanúšikov zo Žiliny, nenechajte si preto ujsť túto jedinečnú príležitosť podporiť Warriors v najdôležitejšom zápase sezóny. Autobus tento rok pre fanúšikov neorganizujeme. Budeme radi za každého jedného, ktorý nás príde povzbudiť. Miesta na parkovisku pred štadiónom je dostatok. Ideálne je prísť minimálne pol hodiny pred začiatkom. Miesto na parkovanie je aj pri blízkom obchodnom dome,“ uzavrel asistent trénera Žilina Warriors.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu