Drevené ohrady na sídlisku Vlčince oživili novými farbami, do prác zapojili pracovníkov VPP


Foto: Drevené ohrady na sídlisku Vlčince oživili novými farbami, do prác zapojili pracovníkov VPP
Galéria: 5 fotiek

Priestor v okolí niekoľkých bytoviek na sídlisku Vlčince oživili nové farby. Každá myšlienka, ako skrášliť naše životné prostredie sa cení a práve na Vlčincoch jednu takúto myšlienku zrealizovali a vdýchli okolitému prostrediu viac pestrosti. Drevené ohrady, ktoré boli pred zhruba rokom osadené povedľa nových živých plotov, neboli v tom čase nijako ošetrené. V minulosti rýchlo podliehali rôznym, najmä poveternostným vplyvom, a časom práchniveli a odhnívali. A potom to, čo vyzeralo na začiatku pekne, sa neskôr stalo strašidlom sídliska.

„Požiadala som kolegov poslancov o odsúhlasenie sumy na nákup farieb z pohotovostných poslaneckých fondov. Nakúpila som ekologické farby. Prvá časť tejto sumy bola využitá práve na drevené ohrady a druhá pôjde na obnovenie náteru detských prvkov na našom sídlisku,“ uviedla mestská poslankyňa Iveta Martinková.

Do iniciatívy boli zapojení pracovníci verejnoprospešných prác aj samotní obyvatelia sídliska

Poslankyňa sa navyše do realizácie aj sama zapojila a natrela jedno takéto oplotenie. Podstatnú časť práce však odviedli pracovníci verejnoprospešných prác. Poslankyňa oslovila ich koordinátorku, pani Maťašovskú, ktorá je podľa jej slov vždy ochotná pomôcť. Rovnako aj v tomto prípade vybrala skupinu ľudí a tí drevené ohrady poctivo ponatierali. Do iniciatívy sa zapojili aj samotní občania.

„Táto zmena je veľmi príjemná už na pohľad. Nadstavbou je to, že drevo vydrží oveľa dlhšie. Každý kúsok sídliska, o ktorý sa niekto postará, je príjemnou zmenou a ja verím, že obyvatelia to ocenia,“ dodáva na záver poslankyňa Martinková.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu