Mestskí poslanci schválili financie na riešenie križovatky pri Drevenej krave


Foto: Mestskí poslanci schválili financie na riešenie križovatky pri Drevenej krave Foto: ilustračné / zilina-gallery.sk

Dlhotrvajúci a stupňujúci sa problém s križovatkou pri prevádzke Drevená krava, na sídlisku Solinky, pozná nejeden obyvateľ Žiliny. Ranné kolóny, zdržania a komplikovaný výjazd von zo sídliska znervózňuje dennodenne desiatky vodičov. Križovatka ulíc Borová - Centrálna - Alexandra Rudnaya zažíva najväčší nápor vozidiel najmä počas školského roka. Výrazné spolalenie dopravy spôsobuje už samotné odbočovanie áut z Centrálnej ulice na Rudnayovu. Situácií nepomáha ani presun rodičov, ktorí vezú svoje deti do školy na Oravskej ceste. 

Najhoršie sú na tom práve obyvatelia Borovej ulice, ktorí si bežne počkajú aj desiatky minút, kým sa im vôbec podarí dostať von zo sídliska. Väčšinou sú odkázaní na ochotných vodičov, ktorí ich pustia na cestu. Preto už niekoľko mesiacov požadujú, aby mesto začalo riešiť túto nepriaznivú dopravnú situáciu. Problém by sa podľa najnovších informácií mohol vyrieši už čoskoro.

Mestskí poslanci totiž na poslednom mestskom zastupiteľstve schválili navýšenie rozpočtu mesta, v súvislosti s ktorým boli tiež schválené financie na projektovú dokumentáciu tejto križovatky. Už teraz je teda isté, že sa dočká zmien, no  zatiaľ nie je známe akých a kedy budú realizované. Všetko totiž závisí od projektu, ktorý treba navrhnúť a ktorý následne musia schváliť mestskí poslanci. 

Niektorí obyvatelia tejto časti sídliska veria, že po schválení financií sa veci okolo prestavby križovatky začnú teraz hýbať rýchlo a vedenie mesta nebude zbytočne odkladať riešenie kritického problému.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu