Peter Sagan bol diskvalifikovaný z tohtoročnej Tour de France


Foto: Peter Sagan bol diskvalifikovaný z tohtoročnej Tour de France

Ani trest vo forme 30 sekúnd a 80 bodovej penalizácie nestačil rozhodcom na to, aby potrestali hviezdneho jazdca tímu Bora-Hansgrohe za jeho lakeť v dnešnom špurtérskom súboji s Marcom Cavendishom. Podľa najnovších informácií totiž 104. ročník Tour de France pre majstra sveta končí.

Verdikt oznámili rozhodcovia na tlačovej konferencii, pred finálnym rozhodnutím podľa vlastných slov analyzovali videozáznamy niekoľko hodín. “Rozhodli sme sa diskvalifikovať Petra Sagana z Tour de France 2017,” oznámil jeden z rozhodcov Tour de France.

Spomalený záber a analýza dnešnej kolízie Sagana s Cavendishom

Zo spomaleného záberu nižšie je jasne vidieť, že Cavendish padal už predtým, ako ho Sagan postrčil lakťom a pravdepodobne by pád neustál ani vtedy, ak by sa ho Peter Sagan nedotkol.


Voči tvrdému trestu môže Saganov tím Bora-Hansgrohe namietať, nateraz však ostáva nejasné, či má vôbec šancu rozhodnutie zvrátiť. Medzičasom testy v nemocnici potvrdili, že Cavendish neutrpel žiadnu zlomeninu. Zatiaľ však nie je jasné, či sa postaví aj na štart zajtrajšej piatej etapy.

Oficiálne oznámenie Saganovej diskvalifikácie




 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu