Sagan sa ospravedlnil Cavendishovi, ten má po páde obviazanú ruku


Foto: Sagan sa ospravedlnil Cavendishovi, ten má po páde obviazanú ruku Foto: Matt Dickinson

V dnešnej 4. etape 104. ročníka Tour de France došlo tesne pred záverečným finišom k pádu jednej z hlavných hviezd preteku Marka Cavendisha, ktorý spadol po kolízii s Petrom Saganom. Jazdec tímu Bora-Hansgrohe skončil v preteku nakoniec druhý, odborná aj laická verejnosť však rozoberá, či by mali rozhodcovia Sagana diskvalifikovať.

Podľa informácií portálu cyclingnews.com sa Sagan už stihol Cavendishovi ospravedlniť, časť odborníkov ho však bráni, že Cavendish by aj tak nemal priestor, ktorým by sa dokázal prekĺznuť. Naopak, na Saganovi si doslova zgustol jeden z jeho najväčších rivalov v boji o zelený dres - André Greipel. „Greipel bol na mňa naštvaná, ale neviem prečo. Musíte sa spýtať jeho,“ uviedol krátko po preteku Sagan.


Ako ďalej dodal cyclingnews.com, priamo v tímovom autobuse Lotto sa mal Greipel vyjadriť, že Sagan nerešpektuje pravidlá a myslí si o sebe, že je kráľ. Podľa neho spôsobil problémy aj v šprinte uprostred etapy.

„Len som sa snažil sledovať Demareho, a potom sa vynoril Sagan. Vychádzame spolu dobre, ale nerozumiem tomu…Keď príde, to je jedna vec, ale lakeť. Jednoducho sa mí nepáči, ak takto používa lakte. Zrážka je zrážka, ale zaujímal by ma ten lakeť,“ dodal pre novinárov krátko po závode samotný Cavendish.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu