Peter Sagan dnes nezopakoval včerajšie víťazstvo, v 4. etape skončil druhý


Foto: Peter Sagan dnes nezopakoval včerajšie víťazstvo, v 4. etape skončil druhý Foto: rtvs

Aj v dnešnej 4. etape 104. ročníka Tour de France patril jazdec nemeckého tímu Bora-Hansgrohe a rodák zo Žiliny Peter Sagan medzi favoritov, keďže 207,5 kilometra dlhá etapa finišovala záverečným špurtom. Po včerajšom fantastickom víťazstve v 3. etape sa Petrovi podarilo na dnešnej etape Mondorf-les-Bains - Vittel získať 2. miesto.

Víťazom etapy sa stal Top 5 Arnaud Démare, ktorý sa zároveň stal aj novým lídrom v boji o zelený dres. Za Saganom skončil Alexander Kristoff a André Greipel. V priebežnej klasifikácii o zelený dres je Peter na treťom mieste, do hodnotenia si pripísal 15 bodov. Celkový čas, v ktorom došiel pelotón do cieľa, bol 04h 53m 54s.

Poradie TOP 5 v dnešnej 4. etape Tour de France

1. Arnaud Démare
2. Peter Sagan
3. Alexander Kristoff
4. André Greipel
5. Nacer Bouhanni

V boji o záverečný triumf pomáha Petrovi výrazne aj jeho nový tím Bora-Hansgrohe, ktorému ďakoval aj po včerajšom preteku. „Chcem sa poďakovať celému tímu, spravili skvelú prácu vpredu. Nebolo to ľahké, vpredu bolo množstvo nervozity,“ uviedlo včera krátko po etape Sagan. Až do posledných kilometrov sa vyskytoval na čele pelotónu aj Juraj Sagan. Takmer päťhodinová etapa začínala dnes o 12:20 hod.

Záver 4. etapy Mondorf-les-Bains - Vittel na 104. ročníku Tour de France


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu