Opravu jám v križovatke na Košickej žiadalo aj vedenie mesta, Slovenská správa ciest nereaguje


Foto: Opravu jám v križovatke na Košickej žiadalo aj vedenie mesta, Slovenská správa ciest nereaguje

Na neustále sa zväčšujúce jamy, ktoré sa nachádzajú priamo v priestore frekventovanej križovatky na Košickej ulici, sme upozorňovali už viac krát počas uplynulých mesiacov. Rovnako aj naši čitatelia nás často upozorňujú na kritickú situáciu, ktorú doteraz nikto neriešil. Ešte v priebehu mesiacov marec a máj sme kontaktovali správcu komunikácie na tejto ulici, ktorým je Slovenská správa ciest.

Na viaceré adresy zamestnancov sme zaslali otázky, kedy je v pláne vykonanie opráv, a tiež, či bude doplnené vodorovné dopravné značenie - vyznačenie jazdných pruhov, priamo v križovatke. Dodnes sme nedostali žiadnu odpoveď. Pokúšali sme sa apelovať aj na Žilinský samosprávny kraj a Mesto Žilina. Z úradu ŽSK nám bolo odpovedané, že cesta nie je v ich správe a máme sa obrátiť na SSC. Poslednou možnosťou bola žilinská radnica, ktorá by mohla apelovať na zjednanie nápravy.


Z vedenia mesta sme však opäť dostali len negatívnu odpoveď. „Aj mesto vyzvalo SSC listom, aby urgentne zjednali nápravu, pretože riešenie je v ich kompetencii. Zatiaľ sme odpoveď nedostali,“ uviedol Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina. 

Neustále sa zväčšujúce jamy tak pravdepodobne správcu komunikácie nezaujímajú. Asfaltový povrch v križovatke praská a výtlky sa časom pomaly zväčšujú. Niektorí vodiči si spôsobili poškodenie diskov či pneumatík, keď nabehli na jamy s vytočenými kolesami a vo väčšej rýchlosti. 

Dokedy budú šoféri jazdiaci cez túto križovatku čakať na opravu pár metrov štvorcových povrchu vozovky, zostáva nezodpovedanou otázkou.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu