Župní poslanci schválili 300-tisíc eur pre Gymnázium na Varšavskej, športový areál revitalizujú


Foto: Župní poslanci schválili 300-tisíc eur pre Gymnázium na Varšavskej, športový areál revitalizujú

Na dnešnom 25. zasadnutí Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja schválili župní poslanci v rámci 3. úpravy rozpočtu na rok 2017 aj financie na revitalizáciu šporovo-rekreačného areálu na Gymnáziu Varšavská cesta 1. Otvorene sa o výstavbe multifunkčného areálu hovorilo už na začiatku minulého roka, multifunkčný priestor má okrem športových aktivít v rámci školy slúžiť pre viaceré športy, napríklad rugby či americký futbal.

Po revitalizácii by plocha mala spĺňať parametre moderného športoviska, po absolvovaní procesu verejného obstarávania prejde modernizáciou trávnata plocha a bežecká dráha okolo nej. „Plánované finančné prostriedky sú určené na začatie procesu VO a začiatok prác spojených s realizáciou prvej etapy revitalizácie jestvujúcej trávnatej plochy a bežeckej dráhy na Gymnáziu Varšavská cesta,“ uvádza schválený návrh.

Obnova čaká aj hygienické zariadenia v škole a telocvičniach

Za sumu 200-tisíc eur by mal renovovaný areál slúžiť aj športovým klubom, ďalších 100-tisíc eur poputuje na rekonštrukciu hygienických zariadení v škole a telocvičniach. Celkový náklad na rekonštrukciu morálne a fyzicky opotrebovaných hygienických zariadení sa odhaduje na približne 400-tisíc eur.

Ďalšie prostriedky budú poslanci vyčleňovať postupne podľa finančných možností kraja. „Vzhľadom na rozsah prác, ich priestorové členenie a objem finančných prostriedkov je nutné realizáciu rozdeliť na etapy a prispôsobiť potrebám školy a požadovaným technologickým postupom. Dofinancovanie stavby bude navrhnuté v úprave rozpočtu podľa výsledkov VO a finančných možností ŽSK,“ uzatvára schvalený návrh.


„Ide o projekt, ktorý som inicioval spolu s viacerými športovými klubmi, ktoré dnes nemajú kde športovať. Vznikne tam nový tartanový ovál a multifunkčný priestor pre rugby, futbal, americký futbal a gymnastiku. Aj keď sme museli trošku okresať pôvodne plánované rozmery, nová plocha bude spĺňať parametre moderného športoviska a bude verejne prístupná,“ uviedol Martin Kapitulík, poslanec zastupiteľstva ŽSK.

Nová plocha by mala priniesť oživenie športovo-vzdelávacieho procesu pre školu a zároveň bude priestorom pre rozvoj mladých talentov

„Na prvú fázu projektu sme vyčlenili 200.000,- EUR. Ďalšie peniaze pôjdu aj na rekonštrukciu hygienických zariadení. Ďakujem poslancom a vedeniu Žilinského samosprávneho kraja za pomoc a podporu športu v našom meste,“ dodal poslanec Kapitulík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu