Mesto dnes demontovalo aj kovovú konštrukciu svetelnej reklamy na hoteli Slovakia


Foto: Mesto dnes demontovalo aj kovovú konštrukciu svetelnej reklamy na hoteli Slovakia

Dnes 3. júla 2017 prebieha demontáž kovovej konštrukcie z budovy hotela Slovakia, ktorá slúžila na umiestnenie LED obrazovky o rozmeroch 7x5 metrov. Tú začalo mesto Žilina odstraňovať po tom, ako jej prevádzkovateľ nerešpektoval rozhodnutie Stavebného úradu v Žiline a napokon ani exekučný príkaz na odstránenie reklamnej stavby.

Na porušenie hygienických predpisov sa sťažovali najmä obyvatelia okolitých bytoviek, ktorým reklama v podvečerných hodinách svietila do obydlí a zhoršovala životný komfort. O jej odstránení rozhodlo viacero inštitúcií, nepomohlo ani zníženie intenzity, ku ktorému malo zo strany prevádzkovateľa dôjsť.

Odstránenie stojí viac ako 8-tisíc eur, náklady si bude mesto Žilina vymáhať


Už v približne polovici mesiaca jún bola odpojená a demontovaná z budovy samotná obrazovka, pre veľké rozmery konštrukcie a technickú a odbornú náročnosť odpojenia LED obrazovky vykonávalo mesto demontáž v dvoch krokoch. Zmluvne zaisťuje odstránenie spoločnosť ERPOS, spol. s.r.o., ktorá vzišla z verejného obstarávania.

Celkovo zaplatí za demontáž oboch prvkov mesto Žilina sumu 8 628 eur s DPH, ktoré si bude následne nárokovať po povinnom, keďže ten neodstránil reklamu ani v lehote 60 dní, ktorú sám určil. Od dnešného dňa preto bude ERPOS, spol. s.r.o. prvky reklamy skladovať vo svojich priestoroch.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu