V noci došlo v Strážove k vážnej nehode, po ktorej v nemocnici zomrel 18-ročný Matej


Foto: V noci došlo v Strážove k vážnej nehode, po ktorej v nemocnici zomrel 18-ročný Matej
Galéria: 6 fotiek

V mestskej časti Žilina - Strážov došlo v noci z piatka na sobotu 1. júla 2017 k vážnej dopravnej nehode. Podľa predbežných informácií, ktoré sa nám podarilo získať, došlo v čase okolo 00:45 hod. k nárazu osobného auta značky Volkswagen Passat, striebornej farby, do stĺpa verejného osvetlenia a následne do betónového múru. Udalosť sa stala na ulici Kragujevská / Hričovská, pri čerpacej stanici.

Operačné strediská vyslali na miesto okamžite všetky záchranné zložky, pričom zasahovali až 3 vozidlá záchrannej služby a niekoľko policajných hliadok. Svedkovia hovoria aj o policajnej naháňačke, pri ktorej mala istá osoba unikať do záhradkárskej oblasti. Túto informáciu však polícia zatiaľ oficiálne nepotvrdila. 

Galéria: 6 fotiek

Na mieste museli záchranári oživovať jedného z účastníkov nehody, ktorého následne previezli do nemocnice v Žiline. Po prevoze do nemocnice žiaľ mladík zraneniam podľahol. Obeťou nehody má byť len 18-ročný Matej zo Žiliny.

„Bola to obrovská rana, to auto muselo ísť veľmi rýchlo,“ uvádza jeden z obyvateľov mestskej časti. Časť auta pri náraze odtrhlo, nakoľko svedkovia uvádzajú, že jedna skončila pri autoumyvárni a druhá zostala pri čerpacej stanici. 


Aktualizácia 15:00 hod.

„Doposiaľ neznámy vodič viedol osobné motorové vozidlo Volkswagen Passat v smere jazdy od Horného Hričova (okres Žilina) na Žilinu. Z doposiaľ presne nezistených príčin v tiahlej ľavotočivej zákrute prešiel s vozidlom cez obrubník vpravo. Následne narazil do stĺpu verejného osvetlenia a oporného múru,“ uvádza žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Pri dopravnej nehode utrpel 18-ročný muž zranenia, ktorým, žiaľ, v nemocnici po prevoze podľahol. Zranenia utrpeli aj ďalší dvaja muži vo veku 18 a 24 rokov.

„Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody, ako aj to, kto bol vodičom motorového vozidla, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.“ dodal hovorca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu