Žilinský samosprávny kraj a mesto Žilina oficiálne ukončili výstavbu kruhového objazdu pri Celulózke


Foto: Žilinský samosprávny kraj a mesto Žilina oficiálne ukončili výstavbu kruhového objazdu pri Celulózke

Práce na vybudovaní nového kruhového objazdu pri žilinskej Celulózke, vďaka ktorému sa budú môcť cyklisti, chodci aj šoféri bezpečnejšie presúvať na Vodné dielo Žilina, boli oficiálne ukončené. Päťramenná okružná križovatka stála Žilinský samosprávny kraj a mesto Žilina spolu 382-tisíc eur.

Župa prefinancovala nový objazd sumou 222-tisíc eur, ďalších 160-tisíc doložilo mesto Žilina. Súčasťou novej križovatky je aj zeleň a tri zástavy - mestská, župná a štátna. Pôvodne boli predpokladané náklady na stavebné práce vo výške 420 432 eur bez DPH.

Prioritou je bezpečnosť všetkých účastníkov premávky, v septembri pribudne prekvapenie


Cieľom bolo vybudovať priestor, v ktorom by bol pohyb chodcov plynulejší a bezpečnejší. „Som rád, že sa nám podarilo ukončiť všetky práce a dať kruhový objazd do prevádzky. Venovali sme tomu čas i finančné prostriedky a v spolupráci so ŽSK sme pripravili projektovú dokumentáciu tak, aby na seba jednotlivé časti nadväzovali. Podarilo sa nám dať tento kút nášho mesta do vzorného poriadku, za čo chcem poďakovať nielen župe, ale tiež všetkým spolupracovníkom na mestskom úrade a cestárom, ktorí stavbu zrealizovali,“ uviedol žilinský primátor Igor Choma.



Križovatka zároveň rieši aj problematické odbočovanie do mestskej časti Trnové, na ktorom sa v minulosti stávali dopravné nehody. Kraj plánuje začiatkom roka osadiť v strede križovatky architektonický prvok, bližšie informácie zatiaľ neprezdadil. Súvisieť by mal s aktivitami na Vodnom diele Žilina.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu