Tanečná škola Peter Cieker má za sebou úspešný rok, prvýkrát má titul majstra sveta


Foto: Tanečná škola Peter Cieker má za sebou úspešný rok, prvýkrát má titul majstra sveta
Galéria: 7 fotiek

„Deň Tanečnej školy Peter Cieker“, ktorý sa koná pravidelne každý rok, je nielen prehliadkou tanca, ale aj záverečným bilancovaním činnosti za uplynulý rok. A tento rok bolo naozaj čo bilancovať, tanečná škola získala prvýkrát vo svojej dlhoročnej histórii titul „MAJSTER SVETA“. Do Žiliny ho z majstrovstiev v českom Liberci priviezla Adela Opálková.



Skvele reprezentovala aj Zoja Kupková v kategórii Deti 2, ktorá získala už druhýkrát po sebe titul vicemajsterky sveta a taktiež spolu s Emou Jelšíkovou skončili na majstrovstvách sveta v kategórii dvojíc na bronzovom stupienku. Týmito výkonmi veľmi zviditeľnili naše mesto v zahraničí, zároveň je to aj ocenenie kvalitnej práce trénerov – Miloslava Halienku a Dagmar Zádorovej.

Aj v seniorskej kategórii robil dobré meno v zahraničí pár Martin Tomaščin a Gabriela Némethová, ktorí sa stali Majstrami Českej republiky v tancoch štandardných aj latinsko-amerických. Na najväčšej súťaží choreografií na Slovensku – CHOREOPOHÁR 2017 – zvíťazili juniori v Plesových choreografiach s choreografiou„JAMES BOND“ a v Show dance choreografiach s choreografiou „BATE, BATE“.



TS Peter Cieker získala 24 majstrovských titulov, zorganizovala takmer sto súťaží

Celkovo za túto sezónu získala Tanečná škola Peter Cieker 24 titulov Majstrov Slovenska v rôznych vekových kategóriach, tento skvelý počet bol doplnený o množstvo medajlových umiestnení. Skvele zakončili sezónu súťažou „Júnový pohár“, ktorú už tradične organizuje Tanečná škola Peter Cieker desiatky rokov.



Počet súťaží, ktoré Tanečná škola Peter Cieker zorganizovala, či už v priestoroch Domu odborov, kde dlhé roky pôsobila, alebo v Hoteli Bôrik, sa vyšplhal na číslo 97 a budúci rok sa budú snažiť prekonať magickú stovku. Slnko, voda, prázdniny, to platí aj pre všetkých tanečníkov tanečnej školy, ale iba chvíľu. A potom príde znovu tvrdá práca, možno korunovaná ďalšími titulmi.

Budeme im držať palce, aby mohli aj budúci rok takto skvele reprezentovať naše mesto- mesto i Slovensko na súťažiach doma i v zahraničí.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Peter Cieker