V Trnovom niekto osadil značky bez povolení, cestu zmenili na chodník pre chodcov


Foto: V Trnovom niekto osadil značky bez povolení, cestu zmenili na chodník pre chodcov
Galéria: 2 fotky

Na kuriózne dopravné značenie, ktoré sa nachádza na jednej z vedľajších ulíc v Trnovom, upozornili miestni občania. Tí informovali mestských poslancov, že na ich ulici niekto umiestnil dve nové zvislé dopravné značky. Jedna zo značiek vyhradzuje 2 parkovacie miesta pre autá na ceste, no tá druhá mení cestu na chodník.


Osoba, ktorá značky na ceste osadila, ich pravdepodobne nepozná. To by však nebol problém keby o umiestnení vedel odbor dopravy na mestskom úrade v Žiline. Poverený pracovník, prípadne dopravný policajt by určili správne dopravné značky. Tu však niekto, pravdepodobne na vlastnú päsť a bez vydaných povolení, namontoval nezmyselné značenie, ktoré zaskočilo aj inštruktorov autoškôl. Tí po ulici nemôžu so žiakmi jazdiť, pretože podľa platných predpisov by prechádzali autom po chodníku.


Pre nezmyselné značenie, sa tak asi v polovici Magočovskej ulice v Trnovom, končí cesta a zrazu začína cestička pre chodcov. To však len z jednej strany. Z tej druhej sú práve dve vyhradené miesta, ktoré sa tým pádom nachádzajú na chodníku. Kuriózna a nelogická situácia tak vznikla pravdepodobne pre neodborný zásah a montáž značiek.

„Na uvedené dopravné značky neevidujeme žiadne dopravné určenie od roku 2012. Sú tam asi nelegálne,“ uviedli z odboru dopravy na Mestskom úrade v Žiline. Keďže úrad neeviduje žiadne schválenia, budú musieť byť tieto značky v blízkej dobe odstránené.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu