Vo FNsP Žilina využívajú rázovú radiálnu vlnu, pomáha pri liečbe pohybového aparátu


Foto: Vo FNsP Žilina využívajú rázovú radiálnu vlnu, pomáha pri liečbe pohybového aparátu
Galéria: 5 fotiek
Foto: FNsP Žilina

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline používa pri liečbe pohybového aparátu rázovú radiálnu vlnu. „Ošetrenie odporúčame pri hromadení vápenatých zrazenín v šľachách, zápaloch a kalcifikáciách v oblasti pleca, chronických ochoreniach šliach ako je tenisový a golfový lakeť, pri pätových ostrohách a bolestiach svalstva z preťaženia, pri zle zhojených zlomeninách, pri ošetrení bolestivých spúšťových bodov v krčnej a driekovej chrbtici,“ uviedla primárka fyziatricko-rehabilitačného oddelenia Nina Ľorková.

 Oddelenie bude liečbu rázovou vlnou využívať v ambulantnej časti. Mesačne tu ošetria šesťsto pacientov. Ide prevažne o chronické ochorenia pohybového aparátu a poúrazové stavy. „Liečba rázovou vlnou je vhodná aj pre profesionálnych a amatérskych športovcov, hlavne pri liečbe tenisového lakťa u tenistov, golfistov, oštepárov a hokejistov,“ dodala Ľorková.
Metóda je šetrná, časovo nenáročná a pacienta nezaťažuje.

„Pôsobením rázovej vlny sa mechanicky rozpúšťajú vápenaté fibroblasty, podporuje sa produkcia kolagénu a naštartujú sa regeneračné a fyziologické procesy v ľudskom organizme. Neinvazívna liečba chronických bolestí rázovou vlnou je pre analgetický a protizápalový efekt vhodnou alternatívou chirurgického riešenia. U väčšiny pacientov sa zlepšenie dostavuje krátko po liečbe výsledky sú dlhodobé až trvalé,“ spresnila primárka.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina