Ulice v centre mesta rozkopali, pracuje sa na výmene plynových prípojok a plynovodu


Foto: Ulice v centre mesta rozkopali, pracuje sa na výmene plynových prípojok a plynovodu
Galéria: 4 fotky

Počas uplynulého týždňa sa začalo v centre mesta s výkopovými prácami. V uliciach pešej zóny, smerom od Auparku k Mariánskemu námestiu, bolo vykopaných niekoľko jám. Všetky sú dostatočne označené a tiež oplotené, aby sa zamedzilo prípadným zraneniam chodcov. Tí musia zdolávať menšiu prekážkovú dráhu, ktorá bude odstránená až o niekoľko týždňov.

V uliciach totiž prebieha rekonštrukcia plynových prípojok a plynovodov. V súčasnosti boli rozkopané ulice Bottova, Makovického a Radničná. Pracovníci budú ďalej pokračovať aj na Horný Val a Pernikársku ulicu. Zhotoviteľ prác využíva taký systém výmeny potrubia, pri ktorom je to staré kovové zachované, a len sa do neho vtláča nový tlakový PE systém. 

Pracovníkom komplikuje situáciu aj množstvo ďalších podzemných vedení, či už káblových alebo potrubných. Všetky trasy ďalších vedení si zhotoviteľ nechal vyznačiť farebnými sprejmi priamo na dlažbu. Aj napriek tomu však býva často náročné sa cez hustú sieť dostať a vykonať potrebné práce.

V prípade priaznivých podmienok by mohli byť výkopové práce dokončené už v polovici prázdnin. V opačnom prípade môžu trvať až do konca augusta.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu