Rodičia s deťmi zostali po návšteve ihriska nemilo prekvapení, našli fľaše, cigarety a zvratky


Foto: Rodičia s deťmi zostali po návšteve ihriska nemilo prekvapení, našli fľaše, cigarety a zvratky
Galéria: 3 fotky

V mestskej časti Rosinky sa už niekoľko rokov nachádza vynovené detské ihrisko, ktoré patrí mestu Žilina. V príjemnom prostredí pekného zeleného parku, je oplotením vymedzený bezpečný priestor, kde môžu deti tráviť voľný čas. V minulosti sa o ihrisko s rôznymi modulmi a zostavami staral správca, ktorý ho aj každý večer zamykal. Od istého času však tento správca svoju činnosť ukončil a odvtedy zostávajú jeho brány otvorené.

V jeho priestoroch sa začali v poslednom čase zdržiavať tínedžeri, ktorí popíjajú alkohol a fajčia cigarety, či dokonca niektorí aj marihuanu. Títo ľudia sa predtým zdržiavali v okolí starých pingpongových stolov, no tie boli prednedávnom odstránené, po tom, ako pozemok prešiel pod nového vlastníka. Novým miestom pre zábavky a popíjanie sa tak stalo práve odomknuté detské ihrisko. Podľa našich informácií však táto vyčíňajúca mládež nepochádza z mestskej časti Rosinky, ale pravdepodobne zo sídliska Vlčince.

„Dnešná návšteva detského ihriska Rosinky nás nemilo prekvapia. Až nám bolo zle, aj mojím deťom. Našli sme fľaše, cigarety a aj zvratky,“ hovorí jedna z mamičiek, ktorá navštívila ihrisko v nedeľu.


Počas piatkových a sobotňajších večerov sa v parku zdržiavajú skupinky ľudí, ktorí robia hluk dlho do noci. Obyvatelia Rosiniek potom na druhý deň nachádzajú všade plastové a sklenené fľaše od alkoholu a iných nápojov, ktoré musia upratovať. Najnovšie ale títo ľudia využívajú priestory detského ihriska, kde posedávajú na lavičkách. Rodičom by to neprekážalo, keby na mieste zostal poriadok. To, čo tam však našli po poslednom víkende, ich zaskočilo a poriadne nahnevalo.

V okolí jednotlivých modulov, či dokonca aj na nich, našli nielen prázdne fľaše od alkoholu, ale aj cigarety a zvratky. Ako hovorí jeden z navštevujúcich rodičov, takéto správanie mládeže je neprípustné a predovšetkým nebezpečné pre deti, ktoré chodia na ihrisko takmer každý deň. 

Preto bude nutné, aby mesto, prípadne mestská polícia zakročila a podnikla opatrenia, vďaka ktorým sa už podobná situácia nezopakuje. O stanovisko sme požiadali aj miestnych poslancov, ktorým bol zároveň odoslaný podnet na riešenie situácie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu