Súťaž Do práce na bicykli vyhodnotili, najúspešnejšie tímy slávnostne ocenili


Foto: Súťaž Do práce na bicykli vyhodnotili, najúspešnejšie tímy slávnostne ocenili Foto: TS Mesto Žilina

Aj tento rok sa na celom Slovensku konala súťaž „Do práce na bicykli“, ktorá prebiehala v dňoch od 1. do 31. mája 2017. Medzi zapojenými mestami nechýbala ani Žilina, v tomto ročníku súťažilo 319 cyklonadšencov. Podmienkou bol trvalý pobyt v Žiline alebo miesto výkonu práce v našom meste. Oproti minulému roku, kedy sa zapojilo 199 účastníkov, ide o rekordný nárast.

„Veľmi sa teším zvýšenému záujmu nielen o túto súťaž, ale aj o využívanie bicykla v meste. Je to signál, že ideme správnym smerom, a že cyklistika v Žiline má svoje miesto a opodstatnenie. Aj naďalej budeme podporovať cyklodopravu ako súčasť udržateľnej mobility v meste. Zároveň chcem poďakovať všetkým, ktorí sa do súťaže prihlásili a jazdili do práce na bicykli, pretože to pomohlo nielen im, ale aj mestu a jeho životnému prostrediu,“ uviedol primátor Igor Choma.

Najlepšie tímy boli odmenené, získali vstupy na plaváreň či do divadla


Dňa 22. júna 2017 sa na Mestskom úrade v Žiline uskutočnilo záverečné vyhodnotenie súťaže. Vyhlásili sa výsledky a ocenili sa najlepšie tímy i jednotlivci. Na záver sa žrebovala hlavná cena – pánsky bicykel, ktorý do súťaže venovalo oddelenie mobility odboru dopravy Mestského úradu v Žiline. Ostatní víťazi a členovia víťazných tímov získali darčekové poukazy na Mestskú krytú plaváreň v Žiline, lístky na divadelné predstavenie Mestského divadla v Žiline, darčekové balíčky mesta Žilina a propagačné materiály oddelenia mobility.



Každý súťažiaci mal možnosť si svoje jazdy na bicykli evidovať na webovom portáli, kde sa mu najazdené jazdy a kilometre spočítavali. Počas tohto ročníka sa súťažiacim podarilo ušetriť dokopy cca 9 904, 71 kg CO2 (v prípade, že súťažiaci by namiesto bicykla jazdili do práce autom) a odjazdili 6 821 jázd. Novinkou v tomto ročníku vyhodnotenia súťaže bolo, že mesto ocenilo vzhľadom na vysoký počet účastníkov až 3 najúspešnejšie tímy súťažiacich v jednotlivých kategóriách.

V rámci súťaže sa hodnotili dve kategórie tímov a dve kategórie jednotlivcov:


A)    Víťazné tímy s najvyšším počtom najazdených kilometrov:

1.    miesto – Transport Team (Sungwoo Hitech) – 2381,84 km
    Peter Blahuta
    Michal Brodňan
    Dušan Zavadzan

2.    miesto – Včielky (Špeciálna ZŠ s MŠ) – 1761 km
    Simona Slezáčková
    Anna Harvánková
    Peter Paňák
    Nina Buricová

3.    miesto – NIZUV (Vural a.s.) – 1571,64 km
    Elena Zubajová
    Alojz Nižník
    Peter Chudík
    Peter Kiss

B)    Víťazné tímy s najvyšším počtom jázd:

1.    miesto - NIZUV (Vural a.s.) – 203 jázd
    Elena Zubajová
    Alojz Nižník
    Peter Chudík
    Peter Kiss

2.    miesto – NEREUS (klub plaveckých športov) – 180 jázd
    Peter Fiabane
    Juraj Skopal
    Daniela Krajčovičová
    Dáša Valicová

3.    miesto – SaB Chipcoin (Seidt-Bachmann s.r.o.) – 158 jázd
    Jana Šebeňová
    Zuzana Matejová
    Petra Medová
    Martin Šimaliak

C)    Víťaz s najvyšším počtom najazdených kilometrov na jednotlivca:

    Michal Brodňan (Transport team) – 1029 km

D)    Víťazi s najvyšším počtom jázd na jednotlivca:

    Marián Meriač (LUTON) – 62 jázd
    Alojz Nižník (NIZUV) – 62 jázd

Víťazom Bonusovej kategórie, ktorá je určená všetkým súťažiacim, ktorí najazdili aspoň 2/3 všetkých možných jázd, alebo odjazdili dokopy 500 km sa na základe žrebovania stal Ivan Murárik z tímu KIA Údržba, a tým získal hlavnú cenu – pánsky bicykel. Najviac súťažiacich jazdilo za spoločnosť Seidt-Bachmann s.r.o., a to 26 súťažiacich.

Vyhlasovateľom súťaže je národný cyklokoordinátor Peter Kľučka z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Hlavným organizátorom je Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica. Lokálnym koordinátorom súťaže za mesto Žilina je Ľuboš Slebodník z oddelenia mobility Mestského úradu v Žiline.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina