Na izbách interného oddelenia žilinskej nemocnice sa nedá zastaviť voda, pacienti sú znepokojení


Foto: Na izbách interného oddelenia žilinskej nemocnice sa nedá zastaviť voda, pacienti sú znepokojení

Čitatelia nás upozornili na situáciu, ktorá pretrváva údajne už niekoľko týždňov, na internom oddelení žilinskej nemocnice. V lôžkovej časti sa vo viacerých izbách nedá zastaviť voda, ktorá tečie z vodovodných kohútikov. Tie sú pravdepodobne poškodené. Pacienti sú najviac znepokojení z nepríjemného zvuku vody tečúcej do umývadla. Tá tečie síce veľmi slabým prúdom, no 24 hodín denne.

V niektorých izbách sa podarilo vodovodné kohútiky nasmerovať tak, aby voda dopadajúca do umývadla nevydávala zvuk. Takéto provizórne riešenie však nie je možné urobiť v každej izbe, kde je tento problém, a tak sú niektorí pacienti unavení a nevyspatí.

„Cez deň to nevadí, ale ak sa snažíte v noci zaspať a počujete tiecť stále tú vodu, začne vám to byť nepríjemné a nemôžete zaspať aj niekoľko hodín,“ uvádza jedna z pacientiek, ktorá navyše dodáva, že takto zbytočne uniká veľké množstvo vody už niekoľko dní.


Oslovili sme aj samotné vedenie nemocnice, aby sme zistili bližšie informácie. Žilinská nemocnica sa vyjadrila len v krátkosti, pričom uviedla, že technický problém už rieši a zároveň sa dotknutým pacientom ospravedlnila. „Ďakujeme za podnet, o technickom probléme vieme a riešime ho. Pacientom sa za vzniknutú situáciu ospravedlňujeme,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

Dotknutí pacienti tak budú musieť ešte istý čas strpieť malý nekomfort, dokým nedôjde k oprave vodovodných batérií na všetkých izbách.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu