Žilinskému podniku zakázali reklamu na budove, v jeho okolí ich je však mnoho


Foto: Žilinskému podniku zakázali reklamu na budove, v jeho okolí ich je však mnoho

Do nezávideniahodnej situácie sa dostal žilinský podnik, ktorý sídli nedaľeko centra mesta. „Pred rokom sme otvorili prevádzku Smer Music Baru s tým, že sme chceli znovu rozbehnúť koncerty, stand up vystúpenia a celkovo trošku kultúru v meste,“ približuje prevádzkovateľ baru Miroslav Cibuľa. Predošlý podnik s takmer identickým názvom mal na budove dlhé roky doslova gigantickú reklamu.

Majiteľ podniku sa rozhodol po otvorení namontovať v okolí vstupu tabuľu, ktorá slúžila najmä ako označenie vchodu do podniku. Svetelná reklama s názvom podniku a tabuľa s informáciou o terase sa navyše nachádzali mimo presklennej časti budovy, na ktorú podľa slov majiteľa zakázal pamiatkový úrad umiestňovať reklamu.

„Z úradu mi bolo oznámené, že si na sklo reklamu dať nemôžem, i keď tá predošlá tam bola približne 5 rokov. Bolo mi však vysvetlené, že na “červené tehličky” si môžem dať, čo chcem,“ spresnil Miroslav.



Aj na základe tohto zamenili starú tabuľu “ZMRZLINA”, ktorá odkazovala na neexistujúci podnik. „Následne sme si dovolili zmeniť 15 rokov starú tabuľu “zmrzlina” za našu, takisto sme si dali svetelnú reklamu - znovu ale len na “povolené” “červené tehličky”,“ opisuje majiteľ Smer Music Baru. Po roku im však prišla výzva, aby nepovolenú reklamu urýchlene odstránili.

V okolí pôvodného umiestnenia reklamy sú pritom ďalšie reklamy, tie zostávajú na svojom mieste. „Okolo našej prevádzy je už beztak málo reklamy a ľudia majú problém ju nájsť a teraz nám takýmto spôsobom Pamiatkový úrad robí ešte ďalšie problémy,“ dodáva Miroslav Cibuľa s tým, že pamiatkárom vždy vyšli v ústrety.

Tabuľu s oznámením o letnej terase dokonca stačilo prelepiť. „Myslím, že naozaj nemáme prehnanú reklamu a na všetky žiadosti Pamiatkového úradu sme reagovali promptne a podľa ich požiadaviek. Avšak odstránenie tabuľe ohľadom terasy a PRELEPENIE (áno toto im stačilo - ani sme ju nemuseli dať dole - len ju stačilo prelepiť….) našej maličkej svetelnej reklamy nás odsudzuje na kompletné zabudnutie a extrémne nám sťažuje podmienky nášho podnikania,“ uzatvára majiteľ Smer Music Baru.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu