Z bytovky ukradli dva bicykle, majiteľ si páchateľa všimol s jedným bicyklom na železničnej stanici


Foto: Z bytovky ukradli dva bicykle, majiteľ si páchateľa všimol s jedným bicyklom na železničnej stanici

V Kysuckom Novom Meste došlo ku kurióznej krádeži. 52-ročný muž z Komárna odcudzil zo spoločných priestorov bytového domu dva bicykle, pričom spôsobil škodu v predbežnej výške 250 eur. Majiteľ jedného z dvoch ukradnutých bicyklov spozoroval páchateľa hneď na druhý deň, aj s bicyklom na železničnej stanici v Kysuckom Novom Meste. Muž nastupoval do vlaku smerujúceho do Čadce.

Muž preto kontaktoval políciu, ktorá si na páchateľa počkala

„35-ročný muž, ktorému bol odcudzený jeden z bicyklov, spozoroval v ten istý deň ráno, obvineného muža aj s jeho bicyklom na železničnej stanici v Kysuckom Novom Meste. Okamžite kontaktoval políciu, ktorá obvineného muža v Čadci zadržala a predviedla na policajný útvar,“ uviedol žilinský krajsky policajný hovorca Radko Moravčík.

Policajti si na muža počkali v Čadci na stanici, kde ho po vystúpení z vlaku hneď zadržali. Následne bol predvedený na policajný útvar, kde boli vykonané všetky potrebné procesnú úkony. 


„Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto obvinil 52-ročného muža z okresu Komárno, z prečinu krádeže,“ spresnil policajný hovorca.

Bicykel bol po vykonaní potrebných úkonov vrátený oprávnenej osobe - majiteľovi. Po druhom odcudzenom bicykli polícia naďalej pátra. Poverený príslušník PZ ukončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

„Obvinenému mužovi, ktorý bol za taký čin v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ dodal Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu