Na obchádzkovej trase Strečna, medzi Belou a Terchovou, došlo k ďalším dvom nehodám


Foto: Na obchádzkovej trase Strečna, medzi Belou a Terchovou, došlo k ďalším dvom nehodám Foto: Pavol Skaličan

Včera sme informovali o dopravnej nehode, ktorá sa stala na obchádzkovej trase uzavretej cesty I/18 pod Strečnom. Medzi obcami Belá a Terchová sa zrazili dve osobné autá, pričom bolo nutné, aby na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Cesta bola prejazdná so zdržaním a dopravu museli riadiť policajti.

Cesta II/583, ktorá vedie zo Žiliny do Terchovej, je počas víkendov vyťažená viac ako obvykle. Slúži totiž ako obchádzka cesty I/18 v Strečne, kde sú opätovne realizované úplné uzávierky. 


Včerajšie upršané počasie sa pravdepodobne podpísalo pod ďalšie dve nehody, ktoré sa stali na obchádzkovej trase v noci a ráno. Čitatelia nás informovali o prvej nehode v čase okolo 02:30 hod. a následne o druhej, ktorá sa stala ráno, okolo 05:45 hod. Mnohí vodiči nevedia, že cesta pod Strečnom je uzavretá a aby dohnali meškanie, ponáhľajú sa po obchádzkovej trase. Tí, ktorí nepoznajú kritické úseky ciest v smere na Terchovú, potom môžu ľahko spôsobiť dopravnú nehodu, ak precenia svoje schopnosti, alebo podcenia situáciu.

Úplná uzávierka cesty I/18 končí dnes o 16:00 hod., no vodiči by sa mali pripraviť na ďalšie dve, ktoré budú do konca júna. V takom prípade je potrebné vopred sledovať dopravné spravodajstvo a rátať s obchádzkami a väčším časom cesty.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu