Letné bazény Mestskej krytej plavárne sú otvorené už od zajtrajšieho dňa - 15. júna 2017


Foto: Letné bazény Mestskej krytej plavárne sú otvorené už od zajtrajšieho dňa - 15. júna 2017 Foto: TS Mesto Žilina

Už od zajtrajšieho dňa - štvrtka 15. júna - otvorí Mestská krytá plaváreň Žilina svoje vonkajšie priestory pre širokú verejnosť. Letné bazény a plochy v ich okolí budú návštevníkom plavárne k dispozícii počas každého dňa v čase od 09:00 hod. do 20:00 hod.

Vďaka zlepšujúcemu sa počasiu začína na žilinskej plavárni letná sezóna. Mestská krytá plaváreň Žilina okrem vonkajších bazénov (plaveckého bazéna, detského bazéna a bazéna pre neplavcov s toboganom) ponúka verejnosti možnosť zaplávať si v krytom bazéne a tiež masérske služby. Na plavárni sa nachádza aj reštaurácia.

„Všetkým návštevníkom plavárne prajem príjemne strávené chvíle v blízkosti bazénov, aby si do sýtosti vychutnali vodu a slnko, čo k správnemu letu patrí. Zároveň ale vyzývam verejnosť, aby rešpektovala pokyny plavčíkov a aby ľudia nepreceňovali svoje sily, pretože voda dokáže byť zradná,“ upozorňuje primátor Igor Choma.

Vstupné zostáva bez zmeny, vnútorný bazén čaká po lete rekonštrukcia


Základné vstupné pre osoby od 15 do 60 rokov zostáva aj tento rok nezmenené, v prípade letných bazénov stojí celodenný vstup 4€, po 16:00 hod. je suma za vstup 2,40€. Zvýhodnené vstupné pre deti od 6 do 15 rokov, seniorov od 60 do 70 rokov, zdravotne ťažko postihnutých, darcov krvi a študentov je 2,40€ za celodenný vstup a 1,50€ za vstup po 16:00 hod.

Mestská krytá plaváreň Žilina sa nachádza na Ulici vysokoškolákov a zaujímavosťou je, že mala prvý krytý 50 metrový olympijský bazén v Československej republike. Prví návštevníci si mohli zaplávať už 15. júla 1963. V rokoch 1991 až 1996 prebehla kompletná rekonštrukcia plavárne. Po lete čaká vnútorný bazén rekonštrukcia, vďaka čomu bude spĺňať medzinárodné podmienky pre uznávanie rekordov.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina