Mestská polícia bude pokutovať parkovanie vozidiel s hmotnosťou nad 3,5 tony na sídliskách


Foto: Mestská polícia bude pokutovať parkovanie vozidiel s hmotnosťou nad 3,5 tony na sídliskách

Medzi najväčšie problémy žilinských sídlisk, ako aj centra mesta, patrí práve zásobovanie podnikov a prevádzok. V mnohých prípadoch dochádza k porušeniu časov určených na zásobovanie tiež aj k porušeniu dopravných predpisov, ktoré upravujú vjazd vozidiel nad 3,5 tony do jednotlivých zón.

Mestská polícia sa zameria parkovanie vozidiel nad 3,5 tony

Mestská polícia Žilina sa v rámci svojich úloh rozhodla zamerať na dlhodobú kontrolu státia nákladných vozidiel na mestských sídliskách. Nerešpektovanie stanovených pravidiel má za následok nespokojnosť občanov, ktorým zásobovacie autá mimo vymedzených časov zhoršujú život.

Obyvateľom najviac prekáža nadmerná hlučnosť a znečisťovanie ovzdušia výfukovými plynmi no o to viac ničenie zelene alebo vyššia hmotnosť vozidla porušujúca stav vozovky. To je však len pár dôsledkov z množstva ďalších, ktoré spôsobujú zásobovacie vozidlá na žilinských sídliskách.


Vjazd vozidiel nad 3,5 tony do určených zón upravujú zákazové dopravné značky. Značky sú umiestnené na viditeľných miestach všetkých ciest ústiacich do určenej zóny - teda aj pri vjazde na sídliská. Vodičom, ktorí nerešpektujú dopravné značenia a porušujú dopravné predpisy môže hliadka mestskej polície udeliť pokutu až do výšky 50 eur.

Na najväčší počet zaparkovaných nákladných vozidiel nás v minulosti upozorňovali obyvatelia sídliska Solinky. Problémom sú však aj dodávky, ktoré obsadzujú desiatky voľných parkovacích miest na sídliskách v Žiline. Tie ale spadajú do kategórie vozidiel s hmotnosťou do 3,5 tony a preto zákaz neporušujú. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu