V rámci akcie Naše Mesto bude v piatok a sobotu 254 dobrovoľníkov z 9 firiem skrášľovať Žilinu


Foto: V rámci akcie Naše Mesto bude v piatok a sobotu 254 dobrovoľníkov z 9 firiem skrášľovať Žilinu

Už po 11-ty raz sa postarajú firemní dobrovoľníci o skrášlenie Žiliny a jej okolia v rámci akcie Naše mesto. Najväčšie stredoeurópske podujatie firemného dobrovoľníctva sa koná 9. a 10. júna a pod záštitou Nadácie Pontis sa ho zúčastní viac ako 10 000 dobrovoľníkov. Svojich zástupcov vyšle na celom Slovensku 131 firiem, v Žiline bude pomáhať 254 zamestnancov z 9 firiem.

Pracovný deň odpracovaný v prospech spoločnosti pomáha prelomiť bariéry, ktoré sa týkajú nezištnej pomoci. Počet dobrovoľníkov v rámci projektu Naše Mesto rastie každý rok. „Je to aj vďaka tomu, že firmy samotné povzbudzujú zamestnancov, aby neboli ľahostajní k miestam, kde žijú. Zamestnanci si zase radi aktívne oddýchnu pri manuálnej činnosti, prípadne si spravia spoločný teambuilding,“ približuje Michal Kišša, programový riaditeľ Nadácie Pontis.

V projekte pomáhajú 233 organizáciam, zapojí sa aj prezident Kia Motors Slovakia


Spolu pomôžu dobrovoľníci 233 neziskovým organizáciám, nízkoprahovým centrám, domovom sociálnych služieb, ale aj školám či škôlkam zlepšiť prostredie, v ktorom pôsobia. „Za 11 rokov sa Naše Mesto stalo tradičnou súčasťou kalendára mnohých neziskoviek, mestských častí,  škôl a škôlok. Bez pomoci dobrovoľníkov by sa už nezaobišli a Naše Mesto je pre nich veľmi dôležité,“ dodáva Kišša.



V Žiline zapojí do projektu významný počet dobrovoľníkov výrobný závod Kia Motors Slovakia, ktorý vysiela takmer 70 zamestnancov do 8 rôznych aktivít. „Členom dobrovoľníckeho tímu na ZŠ Karpatská bude aj pán Dae-Sik Kim, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Kia Motors Slovakia,“ informovala Martina Petrášová z Kia Motors Slovakia

V Žiline pomôžu dobrovoľníci maľovať na zimnom štadióne či s prácami na Lietavskom a Hričovskom hrade

Tento rok v rámci projektu pomôžu dobrovoľníci napríklad na zimnom štadióne, kde by mali dostať nový náter šatne, chodby, regeneračné priestory a telocvične. V DSS Harmónii pôjde zase o krásnu spoluprácu dobrovoľníkov a klientov pri vysádzaní kvetov. Občianske združenie Rodinná Rozprávka získa vďaka ochotníkom rozprávkovú zrkadlovú stenu.

Nezištní pomocníci sa načas stanú aj archeológmi. Pri obnove kostolíka sv. Heleny v Stránskom, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou, sa zapoja do archeológie v sakristii a lodi kostolíka. Na Lietavskom hrade budú zase pod dozorom archeológa postupne rozoberať suťový kužeľ pod Rondelovou baštou.

Materiál sa bude triediť a to na stavebný kameň a suť, ktorá sa následne použije na vytvorenie pracovnej kaskády pod západnou hradbou. Dobrovoľníkov privíta aj Hričovský hrad, na ktorom budú triediť kameň, strihať kríky a čistiť hradné schodisko.

Kompletný prehľad aktivít, kde bude zajtra v Žiline prebiehať akcia Naše Mesto nájdete na tomto odkaze, prísť pomôcť môže každý - http://www.nasemesto.sk/aktivity/zilina/?tx_rtnasemesto_activity%5Bpage%5D=1


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Nadácia Pontis