Muž odcudzil z obchodu balíček prezervatívov, odsúdili ho na 2 mesiace väzenia s ročnou podmienkou


Foto: Muž odcudzil z obchodu balíček prezervatívov, odsúdili ho na 2 mesiace väzenia s ročnou podmienkou Foto: ilustračné

Okresný súd Žilina rozhodoval 30. mája 2017 v trestnej veci obvineného muža B.C., ktorý bol stíhaný pre prečin krádeže, o návrhu na schválenie dohody o vine a treste.

Obvinený sa dopustil krádeže, a to tak, že 24. januára 2017 v čase okolo 14:30 hod. v HM Tesco Žilina, na ulici Košická, odcudzil na predajnej ploche 1 balenie prezervatívov značky DUREX INV LUBR v hodnote 4,99 €. Uvedený tovar si ukryl do vnútorného vrecka bundy a následne prešiel cez pokladničnú zónu bez zaplatenia.

Svojim konaním spôsobil spoločnosti Tesco Stores škodu vo výške 4,99 €, pričom konania sa dopustil aj napriek tomu, že už bol za podobnú krádež riešený žilinskou políciou. Muž sa dopustil podobného skutku 15. mája 2016, kedy odcudzil opäť v HM Tesco Žilina 0,5 litra vodky. Za tento skutok mu bola uložená príslušníkmi OO PZ Žilina - východ bloková pokuta vo výške 15 €.


Obvinený pristúpil na dohodu o vine a treste, Okresný súd v Žiline ju schválil

Nakoľko si obvinený muž prisvojil cudziu vec tým, že sa jej zmocnil a bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý, uznáva sa vinným z prečinu krádeže a odsudzuje sa na trest odňatia slobody vo výmere 2 mesiace.

Na základe dohody o vine a treste, uzavretej medzi prokurátorkou Okresnej prokuratúry Žilina a obvineným B.C. sa obvinenému výkon trestu odňatia slobody podmienečne odkladá na skúšobnú dobu 1 rok.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu