Nebezpečná jazda autobusu smerujúceho do závodu KIA, vodiča zastavili až pri Terchovej


Foto: Nebezpečná jazda autobusu smerujúceho do závodu KIA, vodiča zastavili až pri Terchovej Foto: ilustračné

Posádka autobusovej linky, ktorá prepravuje cestujúcich z Martina do žilinskej automobilky KIA, len tak ľahko nezabudne na včerajšie ráno. Zamestnanci závodu počas neho zažili dramatickú situáciu, keďže vodič sa počas cesty začal správať neštandardne a nereagoval na ich výzvy. S autobusom pokračoval smerom do Terchovej. 

„Celú cestu popod Strečno išiel strašne pomaly, asi 30 km/h a keď už vychádzal od hypertesca smerom na Tepličku, tak zrazu začal pridávať plyn a šiel v protismere,“ opísal nám situáciu jeden z našich čitateľov.

Vodič mal podľa jeho slov na ceste II/583 prechádzať do protismeru a bez zastavenia v závode KIA pokračovať v jazde do Terchovej, pričom išiel neprimerane vysokou rýchlosťou. Cestujúci ho nevedeli zastaviť a začali mať strach z nebezpečnej jazdy. Príčinu rýchlej jazdy si nevedeli vysvetliť, no šoféra sa snažili okamžite zastaviť, aby nedošlo k nešťastiu.


„Museli ho za jazdy spacifikovať a ďalší z cestujúcich v autobuse zastavil nejako autobus,“ dodal čitateľ. Počas jazdy zavolali cestujúci záchranku aj políciu, po zastavení absolvoval vodič dychovú skúšku na alkohol s negatívnym výsledkom. Jeho správanie bolo s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobené náhlym zdravotným problémom.

Celý incident sa, našťastie, skončil bez zranení, vodič napokon skončil v nemocnici, kde sa podrobil zdravotným vyšetreniam. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu