67-ročný muž s takmer 3 promile najskôr narazil do stojaceho auta, neskôr do budovy kvetinárstva


Foto: 67-ročný muž s takmer 3 promile najskôr narazil do stojaceho auta, neskôr do budovy kvetinárstva
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Žilina

S 2,9 promile v krvi si neváhal za volant sadnúť 67-ročný muž z Liptovského Mikuláša, ktorý v piatok 2. júna 2017 najskôr narazil do stojaceho vozidla, a neskôr aj do budovy kvetinárstva. Za takéto počíňanie bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, hrozí mu až dvojročné väzenie. Priamo na mieste bol mužovi zadržaný vodičský preukaz, príslušníkmi polície bol obmedzený na osobnej slobode.

„Obvinený muž mal v piatok 2. júna viesť  osobné motorové vozidlo Seat Ibiza po miestnej komunikácii v Liptovskom Mikuláši. Počas odbočovania na odstavnú plochu mal s vozidlom naraziť do odstaveného osobného motorového vozidla Škoda Fabia a následne do budovy kvetinárstva. Po dopravnej nehode sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,39 mg/l (2,90 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ spresnil policajný hovorca Radko Moravčík.

Muž takto nekonal prvýkrát, už v minulosti bol postihovaný za obdobný čin. Po skrátenom vyšetrovaní putoval jeho spis pred prokurátora, ten môže rozhodnúť o tom, že si v prípade dokázania viny odsedí trest až do výšky dvoch rokov.

„Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému mužovi, ktorý bol za obdobný čin spáchaný pod vplyvom návykovej látky v predchádzajúcich 24 mesiacoch postihnutý, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky,“ uzavrel Moravčík.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina