V Žiline vznikne nový administratívny komplex, postaviť ho má zakladateľ portálu Azet.sk


Foto: V Žiline vznikne nový administratívny komplex, postaviť ho má zakladateľ portálu Azet.sk

Podľa najnovších informácií, ktoré zverejnil vo svojom článku portál reality.etrend.sk, má v Žiline vzniknúť nový administratívny komplex. Ten bude pozostávať z kancelárskych priestorov a obchodných jednotiek. Nepôjde však o stavbu novej budovy, ale o rekonštrukciou už existujúcej. 

Ide o päťpodlažnú budovu, ktorá stojí na Poštovej ulici, na sídlisku Vlčince a v súčasnosti má podobné využitie. Sídlia v nej napríklad spoločnosti Slovenská pošta či Telekom. Investorom by mal byť podľa portálu Etrend.sk žilinčan Milan Dubec, ktorý je zakladateľom portálu Azet.sk a v súčasnosti generálnym riaditeľom spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia.

Projekt počíta aj s parkovacími miestami, ktorých by malo vzniknúť pri budove takmer 250. Práce na rekonštrukcií by mohli začať už koncom tohto roka, pričom dokončenie je odhadované na zhruba 2 roky. 

Náklady na prestavbu administratívnej budovy sa odhadujú na 9,7 milióna eur. Investorom projektu je spoločnosť Továreň na čokoládu, ktorej jedným z dvoch majiteľov je práve Milan Dubec. V tomto prípade nejde o prvý projekt, ktorý jeho firmy realizujú, s developerskou činnosťou už má skúsenosti. Výsledok možno vidieť napríklad na dokončenej rekonštrukcií budovy Banka Žilina. Tú mnohí žilinčania hodnotia veľmi pozitívne.


Viacerí obyvatelia Vlčiniec veria, že rekonštrukcia budovy na Poštovej ulici môže byť pre sídlisko čiastočným prínosom. Na prízemí sa totiž majú nachádzať obchodné prevádzky a kancelárie budú až vo zvyšnej časti budovy.

Podľa najnovších informácií by sa mali niektoré spoločnosti z budovy presťahovať do novozrekonštruovaných priestorov na Rosinskej ceste. DPMŽ už pripravuje zmeny v cestovných poriadkoch, ktoré majú zabezpečiť dopravu zamestnancov. Bližšie informácie zisťujeme.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu