Počas Dňa narcisov sa v Žilinskom kraji vyzbieralo viac ako 95-tisíc eur pre Ligu proti rakovine


Foto: Počas Dňa narcisov sa v Žilinskom kraji vyzbieralo viac ako 95-tisíc eur pre Ligu proti rakovine

Už 21. ročník Dňa narcisov, ktorý sa konal v priebehu 7. apríla 2017, priniesol opäť pocity spolupatričnosti a pomoci tým, ktorí to potrebujú. Napriek nepriaznivému počasiu pripínali dobrovoľníci narcisy ľuďom, ktorí chceli podporiť ľudí zápasiacich s neľahkým ochorením a prispieť na boj proti rakovine. Zbierka prebiehala tradične aj v Žilinskom kraji.

Počas 21. ročníka Dňa narcisov sa predbežne vyzbieralo viac ako 923-tisíc eur, do akcie sa zapojili tisícky dobrovoľníkov. „Evidujeme predbežný hrubý výnos vo výške 923.684,17 EUR. Vďaka zapojeniu 777 spoluorganizátorov, ktorí zastrešovali 16 106 dobrovoľníkov v uliciach Slovenska, sa do pokladničiek vyzbierala suma 878.958,25 EUR,“ uvádza Liga proti rakovine vo vyhodnotení 21. ročníka.

V Žilinskom kraji viac ako 95-tisíc, výnosmi sú financované projekty na podporu onkologických pacientov


V samotnom Žilinskom kraji sa vyzbieralo 95 196,80 eur, spomedzi jednotlivých krajov je na piatom mieste. Rebríček suverénne vedie Bratislavský kraj, keďže len na hlavné mesto pripadlo vyzbieraných 170 380,16 eur.

„Vďaka výnosu zo Dňa narcisov Liga proti rakovine každoročne zastrešuje užitočné psychosociálne projekty, ktoré vo vlastnej réžii plne financuje a organizuje. Tieto sú určené na priamu pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám,“ spresňuje účel vyzbieraných financií Liga proti rakovine. Suma je síce nižšia oproti iným ročníkom, napriek tomu je miera spolupatričnosti obdivuhodná.

„Predpokladáme, že práve nepriaznivé počasie malo vplyv na výšku výnosu zbierky, ktorá je v porovnaní s minulým ročníkom nižšia. Je však zároveň pre nás veľkou vzpruhou, že i v 21-vom ročníku zbierky sa potvrdilo, že narcis je kvetom nádeje, optimizmu a vyjadrenia spolupatričnosti, zbierka v uliciach je pre Slovákov stále zaujímavá a radi ju podporia za každého počasia,“ uzavrela výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová.









Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Liga proti rakovine