Basie Frank Band vypúšťajú singel FENIX, Barbora Švidraňová sa na fénixa premieňa v klipe


Foto: Basie Frank Band vypúšťajú singel FENIX, Barbora Švidraňová sa na fénixa premieňa v klipe Foto: Basie Frank Band

Žilinská kapela Basie Frank Band, na čele s Barborou Švidraňovou, vypúšťa do sveta nový singel „FENIX“ ako titulnú skladbu z rovnomenného debutového albumu tejto multižánrovej hudobnej formácie. V sprievodnom videoklipe ku skladbe využila Barbora okrem speváckych schopností aj tie herecké. Premenu na mytologický symbol, vtáka Fénixa, si zahrala vo videu tento raz bez jej kapely Basie Frank Band.

„Skladba je svojím spôsobom metafora, smerovaná pre všetkých, ktorí sa vo svojom živote stále hľadajú, rozhodujú sa - kto naozaj sú, akú stranu si vyberú. Svet nám prináša veľa ciest, ktorými sa dá ísť, otázkou zostáva, či si vyberieme tú naplnenú a duševne bohatú, alebo tú prázdnu povrchnú, ktorá nás zhltne, na ktorej často lipneme. Stáva sa našou falošnou obsesiou, naším sebaklamom,“ spresňuje známa Žilinčanka.

Videoklip vznikol v spolupráci s mladými talentovanými umelcami, s ktorými kapela spolupracovala aj na nedávnom videoklipe k skladbe LOVE – režisér Mikuláš Krišpín Iždinský, hlavný kameraman Marek Moučka. O produkciu a scénografiu v krásnom glamour štýle sa postarala Martina Širáňová, a kompletný styling a make-up úchvatne vytvorila Barbora Yurkovic.


Špeciálne poďakovanie patrí dvom talentovaným tanečníčkam od Miňa Kereša – Simonke Tonkovej a Michaele Nezvalovej, hercom a kamarátom - Romanovi Poláčikovi a Ottovi Culkovi. Taktiež špeciálne poďakovanie patrí Divadlu LA KOMIKA, ktoré nám štedro ponúklo svoje krásne priestory na natáčanie.

„Pre mňa má táto pieseň špeciálny význam, pretože hovorí o dvoch rozdielnych svetoch – šoubiznis a duša umelca. Vnútri túži robiť hodnotné veci, byť kreatívna a originálna, na druhej strane ju konzumný svet komercie láka do svojich povrchných vôd zábavy. Pýta sa sama seba, či zostať verná svojim presvedčeniam, alebo sa nechať zhltnúť popularitou a prispôsobiť sa tomu, čo od nej konzumný svet vyžaduje,“ zamýšľa sa Barbora.

Videoklip ku skladbe FENIX


 
Kapela sa snaží vytvoriť vlastný originálny prúd populárnej hudby, vlastný fusion, obohatený jazzovými harmóniami s prvkami soulu, funku a rocku. Niektoré texty sú okorenené recesiou a nadhľadom, ostatné sú hlbokou výpoveďou hlavnej textárky, speváčky a herečky Barbory Švidraňovej.

Skladba FENIX vznikla v spolupráci s mladým nádejným raperom a textárom Tomášom „Dvadsaťjeden“ Zbyňovcom. Zhudobnil ju hlavný aranžér BFB, Šimon „Swibidie“ Švidraň, a vďaka vkladu celej kapely z toho vznikla energická jazz-rocková skladba.

Basie Frank Band môžete vidieť počas leta na mestských akciách, koncertoch a festivaloch. Začiatkom jesene kapela odštartuje klubové turné naprieč Slovenskom.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Basie Frank Band