Polícia v prípade tragédie na Vlčincoch obvinila mladú ženu z vraždy starej matky


Foto: Polícia v prípade tragédie na Vlčincoch obvinila mladú ženu z vraždy starej matky Foto: KR PZ Žilina

V prípade včerajšej tragédie na žilinskom sídlisku Vlčince obvinil vyšetrovateľ 18 ročnú ženu, ktorá sa mala dopustiť vraždy. V reakcii na úmrtie 40 ročného muža opakovane bodala 80 ročnú starú mamu, tá, žiaľ, na mieste zraneniam podľahla.

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 18 ročnú Luciu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Obvinená žena mala 27. mája v čase okolo 08.00 hodiny v byte na žilinskom sídlisku Vlčince nožom opakovane bodať do tela svoju 80 ročnú starú matku. Napadnutá žena utrpela viacpočetné bodné a bodnorezné poranenia, ktorým na mieste podľahla,“ uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Mladej žene hrozí doživotie, úmrtie muža vyšetrujú ako zločin


Mladú ženu zadržali policajti, hrozí jej väzenie v dĺžke trvania až 25 rokov. Podľa slov hovorcu nie je vylúčené ani to, že by mohla byť odsúdená na výnimočný doživotný trest.

„Obvinená žena bola zadržaná a vyšetrovateľ Policajného zboru spracuje podnet na návrh na jej vzatie do väzby. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 20 rokov až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie,“ spresnil Moravčík

Včerajšia nešťastná tragédia si vyžiadala dve obete, incident ktorý predchádzal pobodaniu vyšetruje polícia ako zložin zabitia. „Uvedenému skutku predchádzalo úmrtie 40 ročného muža, otca obvinenej, pred predmetným bytovým domom. Ten za doposiaľ presne nezistených okolností utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci zločinu zabitia,“ uzavrel policajný hovorca.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina