V Trnovom si nevedia rady s nebezpečným vodičom, ktorý jazdí vysokou rýchlosťou cez bočné ulice


Foto: V Trnovom si nevedia rady s nebezpečným vodičom, ktorý jazdí vysokou rýchlosťou cez bočné ulice

Obyvatelia dvoch ulíc v mestskej časti Trnové si už nejaký čas nevedia poradiť s nebezpečným vodičom, ktorý sa im premáva popred domy vysokou rýchlosťou. V oblasti, kde sa nachádza zhruba 60 rodinných domov, prejde za deň pár desiatok áut, pričom drvivá väčšina vodičov v tejto lokalite býva. Ostatnú časť premávky tvorí dopravná obsluha. Po ceste sa preto vždy mohli bezpečne pohybovať deti, a to bez toho, aby boli ohrozené veľkou premávkou. Denne sa ich vonku zdržuje aj okolo desať a viac.

Už nejaký čas si však musia rodičia dávať veľký pozor na to, aby ich dieťa náhodou nezrazilo rýchlo jazdiace auto. Jeden z obyvateľov tejto lokality sa totiž rozhodol, že začne cez úzke ulice jazdiť vysokou rýchlosťou. V tejto lokalite platí maximálna povolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu, no takmer každé auto prechádza po ceste vždy radšej pomalšie, prihliadajúc práve na deti a šírku vozovky, na ktorej sa neobídu dve autá. Jazda väčšou rýchlosťou nie je bezpečná práve pre pohyb osôb a tiež pre zaparkované autá, čiastočne zasahujúce do cesty.

Vodič šedého Citroenu DS3 má ale zrejme iný názor na to, ako jazdiť s autom bezpečne cez bočné ulice. Z akého dôvodu sa rozhodol ohrozovať obyvateľov - svojich susedov, doteraz nie je známe. Podľa našich informácií sa už niektorí pokúšali situáciu riešiť, žiaľ bezvýsledne. Muž sa im mal vysmiať do tváre a provokatívne im ešte zakývať.


Ľudia odhadujú, že jeho rýchlosť pri jazde ulicami môže byť aj okolo 80 kilometrov za hodinu. Ak by mu v tejto rýchlosti pred auto vybehlo dieťa, či cyklista zo zákruty, nemal by šancu zareagovať a celá situácia by sa mohla skončiť tragicky. „Bojíme sa o deti, pretože tu to auto chodí naozaj rýchlo. Požiadali sme mestských poslancov o retardéry, tak dúfame, že nám sem aspoň jeden umiestnia,“ uviedla Zuzana, znepokojená obyvateľka ulice.

Najväčšie obavy majú mladí rodičia, ktorí dúfajú, že opatrenia voči podobným prípadom podnikne mesto v čo najkratšom čase.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu