Tragédia na sídlisku Vlčince: Muž vyskočil z okna, jeho matku dobodali nožom


Foto: Tragédia na sídlisku Vlčince: Muž vyskočil z okna, jeho matku dobodali nožom
Galéria: 11 fotiek

Dnes v ranných hodinách vyrážali žilinskí policajti k nahlásenému prípadu skoku osoby z okna, ktorý sa mal stať na ulici Tulská, na sídlisku Vlčince. Podľa prvotných informácií mal 40-ročný muž vyskočiť z okna bytu na 5. poschodí, pričom krátko po páde ešte žil.

Konaniu muža pravdepodobne predchádzala hádka s jeho matkou, nakoľko viacerí obyvatelia tejto ulice počuli od skorého rána krik, hádky a nadávky. Po príchode polície sa na mieste ukázala aj 18-ročná dcéra muža. Behom niekoľkých minút sa na ulici objavilo množstvo policajných hliadok a až 3 vozidlá záchrannej služby.

Galéria: 11 fotiek

Podľa svedkov mali policajti pochybiť

Svedkovia uviedli, že mladé dievča opakovane kričalo, že ženu, teda svoju babku, zabije. Následne sa mala vydať na piate poschodie, kde sa pokúšala dostať do vnútra bytu. Policajti jej v tom podľa očitých svedkov nezabránili. Dievčaťu sa podarilo nájsť kľúče a vstúpiť do bytu.


V byte sa odohrala ďalšia tragédia, keď mladá žena nožom napadla svoju babku. Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky, pričom záchranári sa snažili asi 80-ročnú ženu zachrániť. Žiaľ, už sa im to nepodarilo a dôchodkyňa vážnym zraneniam podľahla.

Mladú 18-ročnú ženu predviedli na políciu a na mieste prebieha už niekoľko hodín policajné vyšetrovanie. Prípadné pochybenie policajtov sa musí prešetriť. Dedko dievčaťa viní z nešťastia policajtov, ktorí boli na mieste prví a nezasiahli, keď vnučka kričala, že zabije svoju babku.

„On sa zabil, tomu už nemohli zabrániť, ale mohli zabrániť mladej dievčine, aby spáchala takúto hroznú vec,“ uviedol.

Galéria: 11 fotiek

Hliadka obmedzila na slobode 18-ročné dievča, ktoré je dcérou mŕtveho muža a vnučkou mŕtvej staršej pani. Dievča sa podrobilo dychovej skúške na alkohol s pozitívnom výsledkom 1,08 promile.

Polícia v súčasnej dobe vykonáva všetky potrebné procesné úkony. Z dôvodu zmarenia, alebo sťaženia vyšetrovania nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť bližšie informácie,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík s tým, že bližšie informácie poskytne hneď, ako to situácia dovolí.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu