Budatínsky hrad pre deti - atrakcie, aktivity a predstavenia už poslednú májovú nedeľu


Foto: Budatínsky hrad pre deti - atrakcie, aktivity a predstavenia už poslednú májovú nedeľu

Považské múzeum v Žiline pripravilo na poslednú májovú nedeľu prehliadku Budatínskeho hradu prispôsobenú detskému návštevníkovi. Okrem toho čaká na deti aj množstvo aktivít v areáli hradu a parku.

Počas celého dňa môžu v hrade absolvovať cestu rytiera, na konci ktorej budú pasované do stavu rytierskeho. Prehliadka hradu bude sprevádzaná hrou na harfu. V parku bude pre ne pripravená ukážka lukostreľby s možnosťou vyskúšať si nielen strieľanie šípov, ale aj šermiarske umenie. Víla Dobromila si pripravila pre deti hry a rozprávky.

V hlavnom programe sa na pódiu od 13:00 hod. predstavia Mažoretky z Varína, pohybové divadlo DFS Kolárik, Detská tanečná skupina Skipy zo Žiliny a s hrou Pinocchio vystúpi Divadlo zo šuflíka. Na južnej terase hradu bude od 14. hodiny svoju šou predvádzať Historický Šaško Fjodor.

Počas podujatia môžete v areáli navštíviť remeselnícke trhy spojené s tvorivými dielňami. Šikovní remeselníci predvedú napríklad maľovanie na hodváb, drotárske i hrnčiarske umenie, servítkovú metódu, zdobenie medovníkov, výrobu šperkov. Nebude chýbať ani chutné občerstvenie, cukrová vata, detský drevený kolotoč či maľovanie na tvár.

Vstupné na podujatie i do hradu pre deti do 15 rokov je zdarma, nad 15 rokov do areálu hradu 1 €, do hradu k 1 € doplatok do bežného vstupného.

Miesto: Budatínsky hrad
Dátum: 28.05.2017 - 09:00    16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu