Na Košickej ulici aj v križovatke sú veľké jamy, opraviť ich nemá kto


Foto: Na Košickej ulici aj v križovatke sú veľké jamy, opraviť ich nemá kto
Galéria: 3 fotky

Viacerí čitatelia nás už v minulosti upozornili na poškodenú vozovku v mieste frekventovanej križovatky na Košickej ulici. Na jamy upozorňujú aj vodiči v rôznych skupinách a diskusiách na Facebooku. Prepadliny na vozovke, diery v asfalte a rozpadnuté kanalizačné poklopy hnevajú šoférov už niekoľko mesiacov. Po zime sa situácia ešte o niečo zhoršila.

„Priamo v strede križovatky sú dve alebo tri jamy. Väčšinou sa im dá ľahko vyhnúť, no niekedy sa vo vedľajšom pruhu pohybuje auto, kvôli ktorému niektorú z tých dier trafíte, alebo musíte dávať veľký pozor a vyhýbať sa,“ opisuje čitateľ Andrej.

O nič lepšia cesta nie je ani v smere na Martin, kde sú pri odbočke na parkovisko predajne Merkury Market tri rozpadnuté kanalizačné poklopy. Viacero vodičov, ktorí už o nich vedia, medzi nimi jazdí slalom. Ostatní cez ne v rýchlosti prechádzajú. 

Frekventovaný hlavný ťah na Košice zažíva denne nápor tisícok osobných aj nákladných vozidiel. Cestu v niektorých miestach opravili no nami spomínané časti sa dodnes opráv nedočkali. Na Slovenskú správu ciest sme preto ešte koncom marca zaslali email s otázkami. Dodnes sme však žiadnu odpoveď nedostali. Je preto otázne, dokedy sa bude stav vozovky v tomto úseku zhoršovať, až sa pristúpi k jeho oprave.

Mnohí vodiči by tiež ocenili, keby v mieste križovatky pribudlo vodorovné dopravné značenie, ktoré by vymedzovalo jazdné pruhy. To by zlepšilo nielen orientáciu šoférov, ale predovšetkým by predišlo kolíznym situáciám. Tie vznikajú dosť často, nakoľko nie všetci vedia v tejto veľkej križovatke odhadnúť, kedy správne zatočiť.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu