V Parku Ľudovíta Štúra osadili pamätný kameň, symbolizovať má to, že sa musíme starať o prírodu


Foto: V Parku Ľudovíta Štúra osadili pamätný kameň, symbolizovať má to, že sa musíme starať o prírodu
Galéria: 4 fotky
Foto: Bea Benikovská

Včera 20. mája ráno, sa v Parku Ľudovíta Štúra osádzal pamätný kameň. Umiestnený bol pri Lipe priateľstva, ktorú vysadili na minulotýždňovom čistení potoka Všivák. V parku sa stretli dobrovoľníci z Eko Friendly Žilina, mestskí poslanci Iveta Martinková a Jozef Juriš a nechýbal ani primátor mesta Žilina Igor Choma.

Všetci zúčastnení tam slávnostne osadili pamätnú tabuľu v tvare srdca, ktorá bude žilinčanom symbolizovať, že sa musíme o našu prírodu starať.

Autorom myšlienky s lipou a kameňom bol Karol Haas, pričom v realizácii mu pomáhala poslankyňa Iveta Martinková. Tá musela najskôr požiadať primátora o povolenie zasadiť lipu v súlade s výsadbovým plánom parku. Neskôr za pomoci poslanca Jozefa Juriša zrealizovali úpravu a spracovanie kameňa.


Pamätný kameň pochádza z neďalekého kameňolomu, odkiaľ ho poslankyňa priviezla.

Galéria: 4 fotky

„Toto symbolické srdce je prejavom dobrej vôle a úsilia ľudí, ktorým nie je ľahostajná budúcnosť našej matky Zeme a ktorí ju chcú zachovať pre ďalšie generácie. Chceme týmto aktom povzbudiť ďalších a ďalších ľudí, aby sa k nám pridali a aktívne chránili našu prírodu, ktorá nám ešte stále nezištne dáva svoje dary, napriek tomu, že ju zištne drancujeme,“ uviedla poslankyňa Iveta Martinková.

„Sme veľmi radi, že naše pozvanie prijal aj pán primátor Igor Choma, ktorý symbolicky spoločne s nami osadil kameň a polial našu Lipu priateľstva, aby sa jej v parku Ľudovíta Štúra darilo. Nezabúdajme na naše životne prostredie, nie sme tu len my,“ dodal Karol Haas.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu