V žilinskom lesoparku vymenia informačné tabule, prebieha aj obnova mobiliáru


Foto: V žilinskom lesoparku vymenia informačné tabule, prebieha aj obnova mobiliáru

Mesto Žilina vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na zhotovenie a inštaláciu 4 kusov informačných tabúľ v žilinskom lesoparku. Tie nahradia dosluhujúce tabule, zároveň prinesú aktualizovanejší prehľad územia v okolí lesoparku. Rozmer tabúľ je 140 x 132 centimetrov.

„V súčinnosti s Mestom Žilina chceme nahradiť dožívajúce informačné tabule v lesoparku, ktoré sú pri jeho vstupoch. Pôvodne boli tri - od sídliska Vlčince, od Soliniek a pri hlavnom vstupe. Aktuálne už sú len dve. Táto aktivita zapadá do snahy nadácie doplniť a obnoviť mobiliár v lesoparku, konkrétne lavičky, piknikové stoly, odpadkové koše a info tabule,“ uviedol za Nadáciu Žilinský lesopark Vladimír Randa.



K doterajším miestam pribudne smerová tabuľa aj od parku Ľ. Štúra, ktorý takisto prechádza rekonštrukciou. V horizonte roka by malo pribudnúť v Lesoparku obnovené detské ihrisko. Pri zostavovaní priorít pritom nadácia čerpala z podnetov samotných občanov, ktorí sa mohli vyjadriť v dotazníku.

„Tieto aktivity nám vyšli ako prioritné po spracovaní dotazníka s asi 250 odpoveďami Žilinčanov ohľadom stavu žilinského lesoparku. Keďže obsahovo info tabule zastarali a aj ich zničili vandali, tak vyrobíme nové, v ktorých zaberieme aj širšie územie - revitalizovanú časť lesoparku pri Rosinskej ceste a časť lesoparku od Parku Ľ. Štúra,“ spresnil Randa.

Do budúcna by chceli revitalizovať aj prírodu pod cintorínom sovietskych vojakov

Nadácia si kladie za cieľ zrevitalizovať územie ako celok, napriek tomu, že časť pozemkov v okolí lesoparku nepatrí mestu. Pozemky vo vlastníctve Slovenského pozemkového fondu by sa mohlo podariť dostať do dlhodobého prenájmu.

„Chceli by sme, aby boli všetky časti zachytené spoločne, kedže je ambíciou Nadácie, aby sa revitalizovala aj príroda pod cintorínom sovietskych vojakov, ktorá oficiálne k lesoparku nepatrí. Keďže časť pozemkov nepatrí mestu, tak sme požiadali, aby mesto oslovilo Slovenský pozemkový fond so žiadosťou dlhodobý prenájom. Následne by sa aj táto plocha mohla kultivovať,“ dodal Vladimír Randa.

Celková predpokladaná hodnota zákazky je 6400 eur bez DPH, lehota na predkladanie ponúk končí 19. mája 2017.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu