5 + 2 tipy, ako si spríjemniť jar vo Veľkých Karloviciach


Foto: 5 + 2 tipy, ako si spríjemniť jar vo Veľkých Karloviciach
Galéria: 8 fotiek

Jarné počasie doslova láka k tomu, aby ste vyrazili von za zážitkami do prírody. Čo tak zájsť do Veľkých Karlovíc a zažiť niektorú z chystaných atraktívnych akcií pre športovcov, gurmánov a rodiny s deťmi? Zo Žiliny je to len hodinku cesty autom, Veľké Karlovice ležia len päť kilometrov za českou hranicou. Stačí si len vybrať:

Zahájenie grilovacej sezóny na Horali 13. 5.

Odštartujte grilovaciu sezónu pri Vítaní leta na známej letnej terase Wellness hotela Horal. O 11-tej hodine začne ukážka porcovania halibuta, potom môžete ochutnať grilované rybie špeciality alebo si skúsiť vyrobiť vlastný valašský frgál. Počas dňa bude hrať cimbálovka, pre milovníkov rumu sa chystajú rumové degustácie, prebehnú aj ochutnávky vín a zmrzliny. Vezmite si so sebou plavky a po ochutnávkach môžete výlet zavŕšiť kúpaním v termálnych bazénoch.



Degustačný večer s vinárstvom Reisten 13. 5.

Špeciálny degustačný večer v Spa hoteli Lanterna ponúkne ochutnávku nového jarného menu, skĺbeného s vínami vinárstva Reisten, s komentárom šéfkuchára Pavla Václavíka a obchodného riaditeľa vinárstva Václava Šmacha. Ochutnajte polievku z medvedieho cesnaku, syry od miestneho farmára, špeciality z teľacieho a kohútieho mäsa či čokoládovú guľu preliatu jablkovou omáčkou ako dezert.



Zábavná nedeľa (nielen) s golfom 21. 5.

O tom, že golf je pútavý šport pre všetkých, sa presvedčíte na Golfovom ihrisku Horal. Deti aj rodičia si môžu vyskúšať odpaľovanie aj hru na jamku s klasickými aj detskými palicami. Pripravený bude aj geocaching, detská hasičská jednotka či agility s cvičenými psami.



Oscarový večer s Jiřím Menzlom 2. 6.

Prežite večer v spoločnosti slávneho filmového režiséra, s menu inšpirovaným jeho filmami. Vychutnajte si kanca so šípkovou omáčkou, zebru na habešský spôsob alebo pivá z filmových Postřižin, to všetko so zaujímavým rozprávaním a ukážkami z filmov.



Rozprávková cesta lesom pri Galiku 11. 6.

Najobľúbenejšia rodinná akcia vo Veľkých Karloviciach je opäť tu. Príďte si s deťmi užiť tradičný rozprávkový deň k hotelu Galik. Deti tu čaká zábavné putovanie lesom, plnenie úloh s rozprávkovými postavičkami a v cieli darček za odmenu.

Bike Valachy s Jiřím Ježkem 18. 6.

Hviezdneho súpera budú mať tento rok účastníci závodu Bike Valachy. Na štart sa s nimi postaví aj šesťnásobný paralympijský víťaz a majster sveta Jiří Ježek, ktorý sa navyše zhostí role patróna a štartéra detských pretekov. Pre dospelých sú pripravené trasy 20 a 45 km.

Za relaxáciou do Wellness Horal

Nech už pôjdete do Veľkých Karlovíc kedykoľvek, pribaľte si plavky a navštívte relaxačné centrum Wellness Horal v hoteli Horal. Kúpanie v trojici slaných bazénov si môžete spestriť relaxáciou na vonkajších terasách, saunavím či exotickými masážami. Odporúčame: Wellness deň pre zdravie s masážou a trojchodovým fitness obedom.



Tip naviac: detský park Razulák

Vezmite deti na výlet do zábavného parku Razulák, ktorý nájdete na úpätí zjazdovky Razula, hneď vedľa cyklotrasy Bečva. Deti sa tu môžu vyšantiť na rôznych atrakciách. V máji je otvorené cez víkendy a sviatky od 10:00 do 16:00 hod. Pre občerstvenie je k dispozícii Gril zrub Razula s ponukou čerstvých frgálov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Veľké Karlovice