Ján Slota bol odsúdený v prípade podplácania, dostal rok podmienečne a 6-ročný zákaz šoférovania


Foto: Ján Slota bol odsúdený v prípade podplácania, dostal rok podmienečne a 6-ročný zákaz šoférovania Foto: ilustračné

Bývalý primátor Žiliny a predseda SNS Ján Slota sa na Špecializovanom trestnom súde dozvedel verdikt v prípade obvinenia vo veci prečinu podplácania. Toho sa mal dopustiť po minuloročnej nehode pri Lietavskej Lúčke, pri ktorej narazil na svojom Porsche do dvoch automobilov. Následne mal jednému z účastníkov nehody ponúknuť finančnú hotovosť. Výmenou za to nemal účastník kontaktovať políciu.

„Sudca Špecializovaného trestného súdu vydal 21. apríla 2017 trestný rozkaz vo veci prečinu podplácania. Uznal v ňom obvineného vinným a uložil mu súhrnný trest odňatia slobody vo výmere 1 rok s podmienečným odkladom na 2 roky,“ spresnila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková pre portál čas.sk.

V trestnom rozkaze, ktorý zatiaľ nie je právoplatný, nahradil súd rozsudok a trest aj za prvý prípad, v ktorom bol Slota odsúdený za šoférovanie pod vplyvom alkoholu. Vtedy mu Krajský súd v Žiline udelil za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky trest odňatia slobody v dĺžke trvania štyri mesiace, exprimátor Žiliny dostal podmienečný odklad trestu so skúšobnou dobou 2 roky.


V novom rozsudku mu tak sudca pridal ďalších 8 mesiacov s podmienečným odkladom na 2 roky, v prípade, že sa Slota neodvolá. Zároveň nesmie viesť akékoľvek motorové vozidlo po dobu 6 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu