V známom trnovskom esíčku sa v posledných dňoch stalo ďalších 5 nehôd


Foto: V známom trnovskom esíčku sa v posledných dňoch stalo ďalších 5 nehôd
Galéria: 15 fotiek

Od poslednej dopravnej nehody v mestskej časti Trnové, o ktorej sme informovali, ubehlo len pár dní a na rovnakom mieste došlo k ďalším dvom podobným udalostiam. Za uplynulé dva týždne je to spolu až 5 nehôd, z ktorých sú niektoré evidované len ako škodové udalosti a nebola k nim privolaná ani polícia. 

Prvá udalosť sa stala ešte v nedeľu 16. apríla, vtedy spadlo osobné auto do potoka, kde zostalo prevrátené na streche. Po prejazde kritickou zákrutou v smere od Trnového na Žilinu s ním dostala vodička šmyk, narazila na zvodidlá a skončila v koryte miestneho potoka. Z auta jej pomáhali miestni obyvatelia a pri nehode sa našťastie vážne nezranila.

K druhej udalosti došlo vo štvrtok, 27. apríla 2017 doobeda, kedy mladá vodička pravdepodobne pre vysokú rýchlosť nezvládla riadenie a s autom dostala šmyk. Následne nabúrala do oplotenia rodinného domu a do zvodidiel, pričom si poškodila celú prednú časť vozidla. Rozbité časti auta zostali rozhádzané po celej ceste.

Galéria: 15 fotiek

Tretia udalosť bola práve vážna dopravná nehoda, pri ktorej museli šoféra vystrihovať hasiči. Došlo k nej taktiež vo štvrtok, pričom vodič nafúkal 0,94 promile a nehode predchádzala policajná naháňačka. Podľa našich informácií sa jeho rýchlosť mohla pohybovať aj okolo 100 kilometrov za hodinu. Vozovka bola v tento deň mokrá, nakoľko bolo od rána daždivé počasie.

K štvrtej udalosti malo podľa našich informácií dôjsť v sobotu 29. apríla. Vtedy opäť osobné auto pri prejazde zákrutou dostalo šmyk a narazilo do oplotenia rodinného domu. Nehoda nemala vážne následky a vodič si zabezpečil odtiahnutie v krátkom čase.


Piata udalosť sa stala práve dnes, 2. mája okolo 10:40 hod. Vodič vozidla pizzerie sa podľa svedkov rútil vysokou rýchlosťou cez mestskú časť Rosinky a v zákrute v smere na Trnové dostal šmyk. Následne narazil do betónového stĺpika, kde si vážne poškodil prednú časť vozidla. To zostalo nepojazdné a tak bolo nutné privolať odťahovú službu. Vodič privolal aj políciu, no tá udalosť napokon neriešila.

Miestni obyvatelia neustále apelujú na nebezpečenstvo, ktoré hrozí nielen ostatným vodičom ale najmä chodcom. Je naozaj obrovským šťastím, že sa v tejto časti cesty ešte nikomu z chodcov či cyklistov nič nestalo. Dokedy budú kompetentní čakať s vybudovaním chodníka a výmenou asfaltu, je zatiaľ otázne. 

Galéria: 4 fotky

„Hnevá ma, že náš župan Blanár tu žije a prechádza tadeto každý deň a vôbec sa o to nezaujíma. Dúfam len, že sa tu nikomu nič zlé nestane. Pokým sú to len pokrčené plechy, je to dobré, horšie bude, ak sa zrania ľudia,“ uvádza jeden z nahnevaných obyvateľov.

Problémom je nielen šmykľavý asfalt, ktorý je potrebné vymeniť, ale predovšetkým vysoká rýchlosť vodičov. Aj napriek maximálnej stanovenej rýchlosti, ktorou je štyridsiatka, tu mnohí jazdia 80 a viac kilometrov za hodinu.


Celkový počet škodových udalostí a nehôd v tejto časti je približne 28 za 3 roky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu