NDS konečne vyhlási verejnú súťaž na zhotoviteľa privádzača D1 Lietavská Lúčka - Žilina


Foto: NDS konečne vyhlási verejnú súťaž na zhotoviteľa privádzača D1 Lietavská Lúčka - Žilina Foto: ilustračné / zilina-gallery.sk

Národná diaľničná spoločnosť (NDS a.s.) plánuje začiatkom mesiaca máj vyhlásiť verejnú sťaž o zhotoviteľa diaľničného privádzača D1 Lietavská Lúčka - Žilina. Ako informovala na svojom webe, investičný úsek NDS pripravil súťažné podklady, ktoré sú na kontrole na ministerstve dopravy. Zhotoviteľ privádzača tak vzíde z transparentnej verejnej súťaže.


Predpokladaná hodnota zákazky je stanovená na 22,5 milióna eur

NDS uvádza v správe na svojom webe, že bude robiť všetko pre to, aby bol privádzač dokončený v rovnakom termíne ako samotný úsek diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka.

Vyhlásenie súťaže sa predpokladá začiatkom mája a jej ukončenie, respektíve podpis zmluvy s víťazom, koncom augusta. Predpokladaná hodnota zákazky je stanovená na 22,5 milióna eur. NDS bude robiť všetko pre to, aby privádzač bol ukončený v rovnakom termíne ako úsek D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka.

Nový privádzač cez diaľničnú križovatku Lietavská Lúčka napojí mesto Žilina na diaľnicu D1, čím sa zvýši plynulosť, rýchlosť a bezpečnosť cestnej premávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu