V Žiline úraduje pravdepodobne organizovaná skupina, ktorá vyberá od ľudí peniaze


Foto: V Žiline úraduje pravdepodobne organizovaná skupina, ktorá vyberá od ľudí peniaze

Za posledné týždne nás už viacero čitateľov upozornilo na ľudí, ktorí sa zdržiavajú najčastejšie pri predajniach TESCO či LIDL v Žiline a pýtajú od zákazníkov týchto obchodov peniaze. V niektorých prípadoch ide o falošných predajcov časopisu NOTA BENE, v iných zasa o bežných ľudí, ktorí hovoria, že potrebujú peniaze na jedlo či vlak.

Častejšie sa však objavuje druhý spomenutý prípad. Prevažne starší ľudia a dôchodcovia oslovujú zákazníkov s otázkou, či by im pár eurami nepomohli, na nákup potravín. Väčšina ľudí už odmieta pomôcť, po skúsenostiach, ktoré z nášho mesta majú. No stále sa nájdu takí, ktorí podarujú jedno-dve eurá. 

Opakovaná situácia na Bajzovej ulici

„Dnes som opäť zachytil pred predajňou Lidl na Bajzovej ulici, asi okolo obeda, staršieho pána (dôchodcu) s barlou, ktorý od okoloidúcich ľudí pýtal peniaze. Nič by na tom nebolo, keby naňho asi o desať metrov ďalej v aute (ŠPZ Levice) nečakal sediaci muž tmavšej pleti - róm, ktorý na neho dohliadal,“ napísal čitateľ Martin.

Na Bajzovej ulici sa tento prípad nestal len raz a navyše tam úraduje aj spomínaná podvodníčka s časopisom NOTA BENE. Tá sa však v posledných týždňoch presunula k predajni LIDL na ulici Vysokoškolákov.


Podobný prípad aj zo železničnej stanice

„Minulý týždeň som čakal na železničnej stanici a všimol som si staršieho pána, ako oslovuje ľudí a pýta si od nich peniaze. Pristavil sa aj pri mne a pýtal si pár eur na jedlo. Keď už všetkých oslovil, počkal a po chvíli prišiel k nejakému autu a nastúpil do neho,“ popisuje zasa svoju skúsenosť Tomáš.

Parkovisko pri hypermarkete TESCO

Tretí prípad sa stal pri predajni TESCO na Košickej ulici. Opäť starší muž, ktorý mal so sebou barlu, oslovoval pri vstupe do hypermarketu a okolitých prevádzok ľudí. Pýtal si peniaze pod zámienkou, že nemá ani na základné potraviny. Po nejakom čase sa pri ňom pristavilo auto, do ktorého nastúpil a auto s ním odišlo. Evidenčné čísla údajne neboli slovenské a za volantom mal sedieť muž tmavšej pleti.

Podľa všetkého pôjde pravdepodobne o organizovanú skupinu, ktorá po meste vyberá od ľudí peniaze. Dávajte si pozor, koho podporíte darovaním hotovosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu