V pešej zóne na Vodnom diele našli auto prevrátené na streche, vodič je neznámy


Foto: V pešej zóne na Vodnom diele našli auto prevrátené na streche, vodič je neznámy
Galéria: 10 fotiek

Operačné strediská hasičov a polície dnes krátko po 11:30 hod. prijali oznam o osobnom aute, ktoré sa prevrátilo na strechu. Udalosť sa stala na Vodnom diele Žilina, v oblasti medzi mestskou časťou Mojšova Lúčka a obcou Strečno. Na asfaltovom chodníku popri vodnej nádrži, kde je vymedzená pešia zóna, muselo ísť staršie osobné vozidlo značky Renault veľkou rýchlosťou. Vodič pravdepodobne nezvládol pri prejazde pravotočivou zákrutou riadenie, dostal šmyk a po nabehnutí na kopček z kameňov sa s autom prevrátil. 

V čase, kedy na miesto dorazili hasiči a hliadky polície, sa pri aute nenachádzal nikto z posádky. Vodič bol preto neznámy. Príslušníci polície napokon vypátrali skupinku troch mužov, ktorí sa nachádzali v neďalekej chatke. Vo vnútri pravdepodobne oslavovali, nakoľko boli zjavne pod vplyvom alkoholu. Podľa informácií, ktoré sa nám podarilo získať, tam popíjali alkohol už od piatkového večera a pravdepodobne preto sa k šoférovaniu nechcel nikto priznať.


Galéria: 10 fotiek

Policajti ich chceli podrobiť dychovej skúške na alkohol, no údajne mali odmietnuť. Dvom z trojice mužov napokon dali fúkať, pričom množstvo alkoholu vo vydychovanom vzduchu sa pohybovalo nad 1 promile. Príčinu nehody, ako aj to, kto auto šoféroval, vyšetrujú žilinskí policajti. Nehoda ich zamestnala na viac ako 3 hodiny. Spolu sa v okolí pohybovalo až 5 policajných hliadok a miesto udalosti museli ohraničiť policajnou páskou.

Jediným šťastím bolo, že sa v čase nehody v okolí nenachádzali žiadni chodci, cyklisti ani iní ľudia, ktorí chodia tráviť čas do tejto oblasti a športujú v nej. Auto pravdepodobne jazdilo po cestičke, ako aj cez neprehľadnú zákrutu v pešej zóne, vysokou rýchlosťou. Ak by sa vodičovi na ceste zjavili ľudia, nemusela by mať táto udalosť šťastný koniec. Nehovoriac o tom, že aj posádka zrejme vyviazla bez zranení.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu