Tragická nehoda na Kysuciach: Voda strhla auto s dvomi mužmi, jeden z nich neprežil


Foto: Tragická nehoda na Kysuciach: Voda strhla auto s dvomi mužmi, jeden z nich neprežil
Galéria: 4 fotky
Foto: Slávka Žabková, Obec Ochodnica

Dnes ráno boli v čase okolo 07:30 hod. privolaní hasiči z Kysuckého Nového Mesta do obce Ochodnica, kde ich požiadali policajti o súčinnosť pri vyťahovaní nehybného tela z potoka. Telo objavili ľudia v miestnom potoku Ochodničanka.

„Príčinu smrti nebohého určí pitva, jeho totožnosť zisťuje polícia,“ uviedol pre Čas.sk žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

K nehode malo dôjsť ešte v piatok večer, po 20:00 hod., kedy dvaja muži vošli s autom Suzuki Samurai do miestneho potoka. Prúd vody bol po trvalom daždi silný, dôvod, prečo konali tak nerozvážne, zatiaľ nie je známy. Údajne chceli auto umyť a veľká voda ich stiahla so sebou.

Z auta sa snažili rýchlo vyskočiť. Jeden z mužov sa zachránil a z vody ho vytiahli, no druhého museli hľadať. Zhruba o pol kilometra ďalej ho našli, no žiaľ už nejavil žiadne známky života. Podľa získaných informácií by malo ísť o asi 60-ročného muža z obce Ochodnica.


Aktualizácia 14:30 hod.

„Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto boli v piatok 28. apríla po 21:00 hod. vyslaní na preverenie oznámenia do obce Ochodnica, okres Kysucké Nové Mesto. Po vjazde motorového vozidla do vodného toku mal jednu osobu z vozidla strhnúť prúd vody,“ informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Policajti po príchode na miesto začali okamžite prehľadávať okolie, za účelom vypátrania 59-ročného muža. Muža sa však ani po maximálnom úsilí, a to ani za pomoci ostatných záchranných zložiek, nepodarilo vypátrať. Následne bolo zistené, že pri udalosti mal byť aj 40-ročný muž a obaja mali vyskočiť z vozidla, ktoré začal unášať prúd vody.

40-ročného muža vytiahli z potoka miestni občania a 59-ročného muža našli, žiaľ, na druhý deň už bez známok života.

„Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a za účelom zistenia presnej príčiny smrti muža nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu,“ dodal policajný hovorca.

Polícia žiada občanov, aby v žiadnom prípade nehazardovali so svojím životom a nevstupovali do rozvodnených tokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu