V tuneli Višňové došlo k požiaru, na miesto smerujú hasiči


Foto: V tuneli Višňové došlo k požiaru, na miesto smerujú hasiči
Galéria: 4 fotky

V čase okolo 21:30 hod. informovalo Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline o požiari, ku ktorému došlo na stavbe tunela Višňové. Na miesto boli vyslaní hasiči, najskôr s dvomi kusmi hasičskej techniky a hasičský autobus zo Záchrannej brigády HaZZ Žilina. Neskôr privolali aj ďalšie hasičské jednotky a techniku.

Podľa aktuálnych informácií došlo na západnom portáli k požiaru káblov. Pri požiari vzniklo rozsiahle zadymenie, vo vnútri zostalo podľa predbežných informácií 10 ľudí. Na miesto dorazila aj polícia a viaceré posádky záchrannej služby.

K prípadu boli privolaní aj hasiči, ktorí zasahovali pri vážnej dopravnej nehode v Trnovom. Po ukončení zásahu sa okamžite presunuli na stavbu tunela.


Aktualizácia 23:00 hod.

Krátko pred 22:30 hod. uviedla pre Čas.sk operačná dôstojníčka HaZZ Žilina, že hasiči sa zatiaľ k ohnisku hustého dymu nedostali. V tuneli zasahujú v dýchacích prístrojoch a hľadajú dymom ohrozených zamestnancov.

Aktualizácia 23:30 hod.

Pri požiari zasahuje takmer 20 hasičov. Podľa predbežných informácií by sa v tuneli malo nachádzať približne 10 robotníkov, z ktorých bol zatiaľ nájdený jeden, ľahko zranený. Na mieste udalosti je aj tunelový špeciál.

Aktualizácia 28.4.2017 - 06:00 hod.

Hasičom sa zo zadymeného tunela podarilo evakuovať zvyšných 17 pracovníkov, ktorí neutrpeli žiadne zranenia. Jedna osoba s ľahkými zraneniami bola prevezená do nemocnice. Požiar, ktorý vznikol cca. 1,3 km od ústia západného portálu, bol okolo polnoci úplne zlikvidovaný a tunel odvetraný.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu