Policajná kvapka krvi 2017: Žilinskí policajti dnes spolu darovali viac ako 21 litrov krvi


Foto: Policajná kvapka krvi 2017: Žilinskí policajti dnes spolu darovali viac ako 21 litrov krvi
Galéria: 5 fotiek
Foto: KRPZ Žilina

V stredu 26. apríla 2017 od 08.00 hodiny prebiehala na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Žiline dobrovoľná akcia pod názvom „Policajná kvapka krvi“. Záštitu nad ušľachtilou akciou prevzal riaditeľ krajského riaditeľstva plk. Mgr. Ivan Špánik, ktorý ju aj opätovne inicioval.

V uplynulých dvoch rokoch zorganizovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline už štyri akcie „Policajná kvapka krvi“ v máji 2015, v novembri 2015, v apríli 2016 a v novembri 2016. Celkovo sa na nich zúčastnilo 246 dobrovoľných darcov krvi, ktorí darovali takmer 105.000 - stopäťtisíc mililitrov krvi.

Cieľom akcie bolo neustále podporovať darovanie krvi - nenahraditeľnej tekutiny, a tak naďalej rozširovať rady dobrovoľných darcov krvi aj na krajskom riaditeľstve. O dobrovoľné darovanie krvi prejavilo záujem celkovo 51 dobrovoľných darcov krvi. Okrem policajtov daroval krv aj policajný duchovný, občianski zamestnanci aj z Centra podpory Žilina. Celkovo bolo darovaných viac ako 21 000 (dvadsaťjedentisíc) mililitrov krvi. Medzi dobrovoľnými darcami boli viacerí, ktorí sú viacnásobnými darcami krvi a držiteľmi Jánskeho plakety. Krv darovali aj prvodarcovia.

Policajti aj takouto formou chceli naplniť poslanie polície „Pomáhať a chrániť“.

Akcia nebola určite posledná a krajské riaditeľstvo bude aj v budúcnosti organizovať „Policajnú kvapku krvi“, a tak nezištne pomáhať tým, ktorí to bezprostredne potrebujú.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina