Na MS U18 Slovensko reprezentoval aj talentovaný obranca zo Žiliny Marek Korenčik


Foto: Na MS U18 Slovensko reprezentoval aj talentovaný obranca zo Žiliny Marek Korenčik
Galéria: 6 fotiek
Foto: archív Marek Korenčík

Na ešte stále prebiehajúcich Majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov, ktoré sa na Slovensku konajú druhýkrát, skončil slovenský výber pred bránami semifinále, keď po vyrovnanej partii podľahol inkasovaným gólom v predĺžení rovesníkom z Ruska. Domáci výber si rozhodne hanbu nespravil, v základnej skupine skončil so siedmymi bodmi na 3. priečke. Reprezentačný výber U18 si navyše svojou predvedenou hrou získal srdcia celého hokejového Slovenska.

Na turnaji reprezentoval Slovensko aj talentovaný obranca Marek Korenčik, ktorý pochádza zo Žiliny. Momentálne už dva roky obranca švédskeho tímu Luleå HF debutoval v drese Žiliny v dorasteneckej extralige už v trinástich rokov. Zaujímavosťou je, že v rovnakom klube hrával aj ďalší talentovaný hokejista pôvodom zo Žiliny Peter Cehlárik, ktorý už dnes pôsobí v zámorskej NHL a háji farby Boston Bruins.

My sme nádejný talent slovenského hokeja krátko po turnaji, na ktorom sa predstavilo v dvoch skupinách desať tímov, v krátkosti vyspovedali.


Kedy a ako si sa dozvedel o svojej nominácii do reprezentácie?
Dozvedel som sa to v podstate už na Dzurillovom memoriáli, že budem v širšej nominácii na MS. Z tej sa následne vyberal tím.

V čom sa líšil turnaj od štandardných zápasov v Luleå?
Reprezentácia je vždy niečo extra, keďže bojujeme za našu krajinu. Vždy sa na zrazy veľmi teším.

Je niekto z tímu, s kým si si najviac sadol?
Nechcel by som menovať, sme super kolektív a trávil som čas so všetkými. Určite sa to nedá povedať na jednu osobu. Veľa vecí ja vo voľnom čase sme robili spolu ako tím.

Ako hodnotíš svoje pôsobenie na turnaji? Je zápas, ktorý by si vyzdvihol?
Škoda, že sme vypadlo vo štvrťfinále, myslím si, že sme mali na to postúpiť. Vo všetkých zápasoch sme podali maximum, bojovali a pomáhali si, žiaľ, nestačilo to… Dovolím si tvrdiť, že sme s každým súperom hrali vyrovnanú partiu, ak sme aj neboli lepší, len šoda toho nešťastného gólu proti Rusom.

Cítili ste podporu domáceho hľadiska?
Budem sa opakovať - diváci, veľmi vám ĎAKUJEME!!! Nikdy nezabudnem na tie momenty a pocity, ktoré ste nám pripravili počas domácich MS v Poprade.

Už máte za sebou aj autogramiádu, ako sa zvyká na žiadosti o podpis?
Sú to určite príjemné starosti, len škoda, že sme nepodpisovali s medailami na krku. Opätovne, ďakujem vám fanúšikovia!

Si zadaný, alebo majú u teba Žilinčanky šancu?
Momentálne som nezadaný, čiže šanca tu je.

Obľúbené miesta v Žiline na relax a zábavu?

V Žiline je to hlavne wellness a tenis, k tomu Vodné dielo. Tiež mám rád dobré jedlo, takže počas voľného času si zájdem do reštaurácie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu